arrow_drop_up arrow_drop_down
22 juni 2020 

Pigment op de bovenlip verwijderen | Meest effectieve methodes

Niet te vaak in de zon gaan, goed insmeren als je wél in de zon gaat, je huid regelmatig scrubben. Mensen die last hebben van pigment bovenlip of pigmentvlekken in het algemeen, zullen deze tips al vaker gehoord hebben. Doch kan het zijn dat deze trucs niet helpen omdat je simpelweg gewoon aanleg hebt om pigmentvlekken aan te maken. Dan kan dit zeer frustrerend zijn en moet je op zoek naar andere middelen om pigmentvlekken verwijderen mogelijk te maken. Gelukkig hoef je daar niet ver naar op zoek want ik dit artikel bespreken we 3 behandelingen die voor jou een oplossing kunnen zijn.

FAQ pigmentvlekken creme

Welke pigmentvlekken creme is als beste getest?

De best geteste pigmentvlekken creme is Skinlight. De creme pakt donker pigment effectief aan en is in staat deze te verlichten.

Kun je pigmentvlekken verwijderen met appelazijn?

Pigmentvlekken verwijderen met appelazijn is een methode die veel wordt toegepast maar helaas niet zo heel goed werkt. Het is vooral effectief in het verminderen van dode huidcellen.

Hoe pigmentvlekken verwijderen donkere huid?

Pigmentvlekken verwijderen bij een donkere huid vergt een andere aanpak. Gebruik uitsluitend producten die daadwerkelijk geschikt zijn voor de donkere huid.

Waar moet een goede pigmentvlekken creme aan voldoen?

Een goede pigmentvlekken creme moet voorzien zijn van een aantal ingrediënten. Denk hierbij aan melkzuren voor het verlichten van pigmentvlekken, collageen stimulatie voor het stimuleren van nieuwe aanmaak van huidcellen en verzorging.

Laserbehandeling

Een eerste behandeling die kan helpen is je pigmentvlekken te verwijderen met behulp van een laser. Het is een behandeling die je laat doen bij een dermatoloog en dus redelijk kostelijk kan zijn. Dit zal afhangen van hoeveel sessies je nodig hebt om het gewenste resultaat te bereiken. Een laserbehandeling zorgt er voor dat het pigment in de huidcellen als het ware verpulverd worden. Door het licht van de laser zal het pigment verwijderd worden maar de rest van je huidcellen blijft gewoon intact. De behandeling is niet pijnlijk, het enige wat je kan voelen kan een prikkelend gevoel zijn. Na de behandeling zal de huid wat rood zijn en warm aanvoelen. Deze neveneffecten verdwijnen immers snel en de pigmentvlekken zullen dan langzaamaan gaan verdwijnen.

Chemische peeling tegen je pigment bovenlip

Wil je pigment bovenlip voorgoed achter je laten? Dan is er nog de optie van een chemische peeling. Er bestaan verschillende soorten chemische peelings, dus het is belangrijk om met de dermatoloog er een uit te kiezen die past voor jouw probleem en huid. Bij zo’n dergelijke peeling wordt de bovenste huidlaag langzaamaan verwijderd door een chemische scrub die op je huid wordt aangebracht. Het is volledig pijnloos, enkel kan het een klein beetje gaan branden. Je zal achteraf wat last hebben jeuk, roodheid en korstjes. Ook deze bijwerkingen verdwijnen langzaamaan, alsook je pigmentvlekken. Wel is het belangrijk om de huid extra te beschermen omdat je als het ware de belangrijkste beschermlaag van je huid hebt weg genomen.

Pigmentvlekken verwijderen met creme, laser en chemische peeling

Pigmentvlekken verwijderen met creme, laser en chemische peeling

Skinlight

Pigmentvlekken verwijderen kan ook minder drastisch, zoals met een pigmentvlekken crème. Hiervoor is Skinlight een goede partner. Een crème met een speciale whitening technologie die tot diep doordringt in de huid en zo de pigmentvlekken aanpakt. Tot 2 maal per dag smeren op de vlekken en even laten inwerken is al voldoende om na 2 tot 3 weken resultaat te zien. Afhankelijk van je huidtype kan het zijn dat je Skinlight zal moeten blijven gebruiken als onderhoudskuur. Je hoeft echter geen schrik te hebben voor het kostenplaatje, Skinlight is een heel zuinige en goedkope oplossing omdat je telkens maar een kleine hoeveelheid nodig hebt om op te smeren.

Reactie plaatsen

Koekje erbij?