Hoe je donkere huid lichter maken? Tips en trucs!
23 augustus 2019 
in Gezicht

Hoe je donkere huid lichter maken? Tips en trucs!

Je kan zoveel tips en trucjes op het internet vinden om je donkere huid lichter maken mogelijk te maken. Er zijn zoveel dingen die je kan proberen waardoor je door het bos de bomen niet meer ziet en dus niet weet wat nu echt werkt en wat niet. Wel wij hebben verschillende tips en trucs hiervan uitgetest en hier samengevat voor jou. De volgende 4 tips helpen echt voor het verwijderen van pigmentvlekken en voor het lichter maken van je huid!

Tip 1: maak een citroenmasker

De eerste tip die werd uitgetest en als goed werd bevonden, is het maken van een citroenmasker. Wanneer je het sap van een halve citroen gaat mengen met wat olijfolie en wat zout, dan krijg je het ideale masker of een citroenscrub. Wanneer je deze aanbrengt op de huid en even laat inwerken, dan zal het zuur van de citroen de rest voor zijn rekening nemen. Het zuur dringt tot diep in de huid door en pakt het pigment meteen aan. Let er wel op om na je scrub je huid na te spoelen met lauw water want het zuur heeft ook een uitdrogend effect op je huid.

Tip 2: crème om huid lichter te maken

Een volgende tip die is getest en goedgekeurd is een crème om huid lichter te maken, namelijk Skinlight. In Skinlight zit een speciale whitening technologie die tot diep in de huid doordringt en je huid zal doen verbleken. Bijkomende voordelen zijn dat je er geen allergie door kan oplopen. Dit omdat de crème een neutrale PH waarde heeft en voornamelijk bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Bovendien is Skinlight helemaal niet duur in aankoop!

Tip 3: chemische peeling

We hebben uiteraard ook de drastischere methodes uitgetest zoals een chemische peeling. Hoewel dit een veel duurdere methode is, wordt ze toch als effectief beschouwd. Deze behandeling laat je uitvoeren door een huidspecialist. Hij zal een chemische crème aanbrengen op de probleemzones waardoor de bovenste huidlaag zal gaan vervellen. Je hebt het goed geraden, deze behandeling is dus vooral geschikt wanneer je last hebt van oppervlakkige pigmentvlekken.

Tip 4: laserbehandeling

Nog een andere om de donkere huid lichter te maken maar dure methode is het behandelen van je pigmentvlekken met een laser. Het licht van de laser dringt tot diep in de huid door en verpulvert het pigment in de huidcellen. De rest van de huidcellen worden echter intact gehouden. Volledig pijnloos, deze behandeling enkel kan je erna wat last hebben van roodheid en jeuk. Deze bijwerkingen gaan normaal gezien redelijk snel voorbij .

Zum
Door

Zum

op 24 Aug 2019

Bedankt weer voor de fijne tips, :)

Reactie plaatsen