Genieten van je zwangerschap zonder pigmentvlekken
15 september 2019 

Genieten van je zwangerschap zonder pigmentvlekken

Wanneer je ontdekt dat je zwanger bent, kun je je ogen niet geloven en breekt er een hele mooie tijd aan. Volop genieten van jouw zwangerschap en halsreikend uitkijken naar de komst van dat kleintje, is natuurlijk het allermooiste wat er is. Maar soms kan dit geluk en deze blijdschap overspoeld worden door een minder gelukkig gevoel en frustraties. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van een zwangerschapsmasker. Veel vrouwen hebben tijdens het laatste trimester van hun zwangerschap last van melasma. Vaak gaat dit over na de bevalling maar heel vaak ook niet. Wanneer je hier echt veel last van hebt, kan dit serieus frustrerend werken. Hoe kom je er van af? Dat lees je hier!

huidbleek creme

Zwangerschapsmasker verwijderen met Skinlight

Het is perfect om Skinlight tijdens je zwangerschap te gebruiken. De crème is gebaseerd op voornamelijk natuurlijke ingrediënten en de PH waarde van Skinlight is neutraal. Dit online bestellen, twee maal per dag aanbrengen op de pigmentvlekken/huidverkleuringen, kan jou van je frustratie doen verlossen. Het zorgt er voor dat de melasma weggaat en dat de aanmaak hiervan gestopt wordt. Zo kan jij onbezorgd verder genieten van de laatste weken van jouw zwangerschap! 

Wanneer je last hebt van een zwangerschapsmasker en niet zwanger bent, dan kan dit veroorzaakt worden door een disbalans in je hormoonhuishouding.  Dat kun je al krijgen van de anticonceptiepil, maar ook van endometriose en andere aandoeningen waarbij hormonen de veroorzaker zijn. In beginsel kun je hier niet zoveel aan doen. Methodes die echt werken zijn vooral gebaseerd om voorkomen. Dat betekent dat het belangrijk is om je gezicht zo min mogelijk bloot te stellen aan direct zonlicht. Het dragen van een goede zonnefactor, hoedje en zoveel mogelijk bivakkeren in de schaduw kan ontzettend goed helpen.

Wanneer je al last hebt van melasma en de huidverkleuringen zoveel mogelijk wilt vervagen dan heb je daar een aantal opties voor. Heb je citroen in huis? Dan kan je hier vrij gemakkelijk een citroenscrub mee maken. Je voegt het sap van een halve citroen samen met een theelepel zout of suiker en wat druppels olijfolie. Dit meng je door elkaar en klaar is kees. Even laten inwerken gedurende een kwartiertje en goed afspoelen met lauw water. Dit mag je zeker niet vergeten want citroen heeft een zeer uitdrogende werking als neveneffect. Smeer daarna dan ook een lekkere dag- of nachtcrème. Herhaal dit één tot twee keer per week.

huidbleek creme

Geen dure behandelingen tijdens je zwangerschap

Wanneer je zwanger bent en spreekt over melasma dan kan je beter geen behandelingen zoals een chemische peeling of een laserbehandeling laten doen. Zo’n dingen kan je beter vermijden wanneer je zwanger bent. Het eenvoudigste, wat geen geld kost, is om geduld uit te oefenen. Wanneer jouw kleine spruit geboren is, zal je merken dat jouw melasma vanzelf weer gaat wegtrekken. Misschien niet zo gemakkelijk om die frustratie meteen weg te werken, dit zal ook niet van het ene moment op het andere lukken, maar probeer je te focussen op de komst van jouw kleintje!

Reactie plaatsen