Huidprobleem: donkere oksels lichter maken
23 april 2016 
in Intiem

Huidprobleem: donkere oksels lichter maken

Als men last van donkere oksel heeft, dan wil men de oksels bleken. Het van belang om te weten waar de donkere oksels vandaan komen. Hier zijn verschillende oorzaken voor mogelijk. De meest voorkomende zijn toch wel:

  • Verkeerd deodorant gebruik
  • Scheren
  • Schadelijke straling van de zon (gecombineerd met deodorant)
  • Verouderde huid
  • Huidskleur

De laatste speelt ook een rol, want wanneer u een donkere of getinte huid heeft, dan is de kans op donkere oksels krijgen groter dan wanneer u een blanke huid hebt. Ook is het mogelijk dat erfelijke factoren een rol hierbij spelen. Als  één van de ouders er ook last van heeft, dan is de kans groter dat u het zelf ook kunt krijgen.

Naast dat er meerdere redenen zijn waarom er donkere oksels kunnen ontstaan, zijn er ook meerdere manieren om de oksels te bleken of lichter te maken. U kunt zelfgemaakte scrubs gebruiken, of huid verlichtende crèmes. De dermatoloog zou u ook op weg kunnen helpen.

Oksels bleken met huid verlichtende scrubs

Als u last heeft van een droge okselhuid, dan is het raadzaam om eerst met scheren te gaan stoppen. Ook is het van belang om een natuurlijke deodorant te gebruiken en de huid van de oksels goed te hydrateren, zodat de huid zichzelf feitelijk goed kan gaan herstellen. Als dit eenmaal is gebeurd kunt u met een zelfgemaakte scrub proberen de okselhuid lichter te maken. Een scrub is heel eenvoudig te maken.  U mengt 2 tot 3 eetlepels zout met 3 eetlepels olijfolie en twee eetlepels citroensap. Dit roert u vervolgens net zo lang door elkaar totdat u een papje heeft en indien nodig voegt u nog meer zout of olie toe tot de scrub goed is. Deze gebruikt u vervolgens twee tot drie keer per week, voor een periode vaneen maand, zodat er resultaat zal komen.

Oksels bleken met verlichtende crème

Er zijn allerlei soorten huid verlichtende crèmes te krijgen die ook gebruikt worden voor het behandelen van vele andere huidproblemen, waarvan donkere oksels er een is. Ook worden ze gebruikt om pigmentvlekken te behandelen, melasma en andere plaatsen waar donkere plekken voor kunnen komen, zoals bijvoorbeeld in de knieholtes. Deze crèmes werken erg goed en u hoeft het maar twee keer per dag aan te brengen om na een week of 8 al resultaat te boeken.

De dermatoloog

Als u bij de dermatoloog langs gaat, dan kan deze over het algemeen de reden of oorzaak van uw donkere oksels wel achterhalen. Dit is voor een ieder verschillend. Het voordeel van het achterhalen van de oorzaak is dat er ook veel gemakkelijker een passende behandelmethode gevonden kan worden om de oksels te gaan bleken. Na 1 of 2 consults is het over het algemeen wel achterhaald.

sanny
Door

sanny

op 24 Apr 2016

Bedankt voor de informatie! Kamp al jaren met donkere oksels, vanavond ga ik de scrub uitproberen, ben heel benieuwd.

rianne
Door

rianne

op 29 Apr 2016

Helaas ook last van donkere oksels, ik vind het echt niet mooi en nu ik er oplet lijkt het ook alleen maar erger te worden. Ook ik ga de scrub met citroen eens uitproberen, en ik wil dit graag gaan combineren met de Skinlight crème.. heb het net besteld! Heb er heel veel zin in om ermee te starten. Groetjes, Rianne

Michelle
Door

Michelle

op 29 Jul 2016

Ik heb een tijdje een scrub gebruikt met citroensap erin (zelf gemaakt), dat heeft voor mij heel goed gewerkt. Volgens mij deed ik dat toen iets van 2 tot 3 weken. Kan het iedereen aanbevelen!

Reactie plaatsen