Hoe krijg je een egale huid? Lees hier de gouden tips die je nog niet wist!
19 augustus 2017 

Hoe krijg je een egale huid? Lees hier de gouden tips die je nog niet wist!

Egale huid krijgen

Een egale huid krijgen, wie wil dat nou niet? – Een egale huid is iets wat we waarschijnlijk allemaal nastreven. Maar hoe krijg je nou zo’n mooi gaaf huidje? Dat hebben wij voor je uitgezocht en onze bevinden delen wij graag met je mee.

Helaas wordt je huid iedere dag blootgesteld aan schadelijke stoffen. Denk aan uitlaatgassen en UV-straling. Maar wist je dat je leefgewoonten ook heel veel zegt over de status van je huid? Roken, drinken, stress en vermoeidheid verslechteren je huidconditie. Hierdoor krijg je vaak een grauwe vale teint en ziet je huid er moe uit. Wanneer je de huid teveel blootstelt aan de zon, heb je kans op pigmentvlekken. Hieronder de beste tips om jouw huid weer in topconditie te krijgen!

Goed reinigen

Deze tip kan ik echt iedereen aanbevelen. Het goed reinigen van de huid maakt namelijk echt een wereld van verschil. Het maakt in deze niet uit welk product je gebruikt, maar het is verstandig om voor een zo natuurlijk en mild mogelijk product te gaan. Het beste kun je de huid twee keer per dag reinigen. In de ochtend en in de avond. Tijdens je nachtrust zweet je namelijk veel, dat is natuurlijk goed want zo gaat alle viezigheid uit je huid. Maar, hierdoor kan je huid wel vettig worden. Breng na het reinigen wel altijd een voedende creme of olie aan zodat de huid niet droog wordt.

egale huid krijgen, hoe krijg je een egale huid

Hoe krijg je een egale huid?

Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan

Wanneer je continu aan je gezicht zit dan bevuil je deze in feite. Dit vuil zorgt voor verstoppingen en kan pukkeltjes verzoorzaken. Ben jij dus iemand die dit vaak doet, dan kun je hier beste mee stoppen. Wanneer je toch aan je gezicht moet zitten, zorg er dan voor dat je schone handen hebt.

Gebruik dagelijks een SPF

Velen zullen dit vast al weten. Maar ik wil het toch even benoemen. Je huid beschermen tegen de zon is heel belangrijk. Dat kun je heel gemakkelijk doen door elke dag een zonnefactor te gebruiken. In de zomermaanden is het belangrijk om te kiezen voor een hoge factor zoals factor 50. En in de wintermaanden kun je kiezen voor spf 30. Mocht je gevoelig zijn voor pigmentvorming, kies dan het hele jaar door voor een hoge zonbescherming.

egale huid krijgen

Probeer niet al te ongezond te eten

Je hoeft nu zeker niet je hele eetpatroon om te gooien. Meer groente en fruit eten maakt al het verschil. Schep iedere dag net iets meer groente op en eet wat vaker op een dag een stukje fruit. Daarnaast is het ook belangrijk om iedere dag minimaal 1.5 tot 2 liter wat te drinken. Zowel goed voor je huid als lichaam! 😉

Hieronder vind je de tips nog even kort samengevat;

1) Reinig je gezicht minimaal twee keer per dag met een milde reinigingsgel of face wash
2) Drink voldoende water. Minimaal 1 – 1.5 liter per dag
3) Eet genoeg groente en fruit zodat je genoeg vitamines binnenkrijgt
4) Gebruik dagelijks een SPF om rimpels en pigmentvlekken te voorkomen
5) Blijf zoveel mogelijk van je gezicht af.

Mocht je zelf nog aanvullingen hebben of iets willen vragen? Dan kun je hieronder een reactie achterlaten. Ik hoop dat je wat aan deze tips gehad hebt en dat jouw huid binnenkort weer mooi, stralend en egaal is. Een egale huid is ook zeker voor jou weggelegd, je huid de verzorging geven die het nodig heeft maakt voor iedereen een wereld van verschil.

moontje
Door

moontje

op 21 Aug 2017

Ik zag dit artikel op facebook voorbij komen. Het zijn hele goede tips, veel wist ik al wel maar het is toch wel goed om er weer even op gewezen te worden

Reactie plaatsen