Beste tips voor een egaal en zuiver huidje
08 november 2017 
in Gezicht

Beste tips voor een egaal en zuiver huidje

Een mooie huid krijgen willen we allemaal wel, maar vaak lijkt dit hopeloos. Of je huid is droog of het is te vet en vol met onzuiverheden, om het nog maar niet over rimpels te hebben. Toch zijn er zeker wel tips die jou een mooie huid kunnen bezorgen, en die hebben wij op een rijtje gezet.

Scrub je huid eens per week

Wanneer je last hebt van een vette huid, of een normale huid hebt, dan is het verstandig om hem eens per week te scrubben. Hiermee verwijder je alle dode huidcellen en ziet je huid er weer als nieuw uit. Toch moet je dit vermijden wanneer je last hebt van acné, dit maakt de huid verder kapot dan dat hij al is.

egale huid krijgen, hoe krijg je een egale huid

Reinig je huid met water of een mild product

Drink genoeg water

Water is de belangrijkste stof voor ons lichaam, en de huid heeft water dus ook erg hard nodig. Door het water blijft de huid van binnenuit gehydrateerd, waardoor je een stralende huid krijgt. Maar water zorgt er bovendien voor dat afvalstoffen uit het lichaam verdwijnen, en dus ook uit jouw huid.

Eet niet te veel suiker, zout of vet

De beste manier om een gave huid te krijgen is door hem van binnenuit te verzorgen, en gezond eten hoort hier dus ook bij. Suiker, zout en vet zijn allesbehalve goed voor jouw huid. Natuurlijk heb je alle drie wel nodig maar niet te veel, probeer dus af te zien van snacks die veel suiker, vet of zout bevatten. Bovendien zijn suiker, zout of vet sowieso niet goed voor je wanneer je er teveel van binnenkrijgt.

Probeer elke nacht 7 tot 9 uur te slapen

Wanneer je een stralende huid wilt dan moet je genoeg slapen, slaap geeft jouw lichaam namelijk de tijd om zich te herstellen en van afvalstoffen af te komen. Hier komt nog bij dat jouw cortisol, het stress hormoon, niveaus zullen stijgen wanneer je te weinig slaapt. En als er iets slecht is voor je huid dan is het wel stress, ga vanavond dus op tijd naar bed voor een egale huid.

Reinig jouw gezicht dagelijks

Als er iets belangrijk is voor het krijgen van een gave huid dan is het wel door hem regelmatig te reinigen, tweemaal per dag om precies te zijn. En dit is niet alleen als je make-up draagt, want ook als je dat niet doet wordt jouw huid de hele dag vies door alles wat in de lucht hangt.

Wanneer je al deze tips volgt zal je snel verschil gaan zien in jouw huid, en heb je voor je het weet een stralende huid. Een egale huid hoeft helemaal niet moeilijk te zijn of te bereiken, je moet alleen een paar simpele stappen volgen. Duur is het ook niet, de tips hierboven zijn allemaal zo goed als gratis of erg goedkoop. Je moet wat toewijding hebben en dan heb jij voor het weet een stralende huid.

creme tegen melasma

Skinlight maakt donkere vlekken lichter en remt nieuwe vorming van pigmentatie af

Reactie plaatsen