5 Tips voor een gave huid
05 oktober 2017 
in Gezicht

5 Tips voor een gave huid

Zo krijg je een Gave huid

Huidproblemen, wie heeft er geen last van of last van gehad? Ik in ieder geval wel, en jij waarschijnlijk ook anders was je hier nu niet. Tijd dus om daar iets aan te doen en jouw egale huid terug te krijgen. Gelukkig hebben wij vijf tips die jou hiermee op weg zullen helpen.

Tip 1: Begin van binnenuit met jouw eetpatroon

Veel huidproblemen kunnen worden opgelost door jouw eetpatroon aan te passen, dus wanneer je momenteel een slecht dieet hebt met veel vet en suiker dan kan dit veranderen jouw huid zeker ten goede komen. Het eten van veel groenten en fruit is een stuk beter voor jouw huid, zo krijg je in ieder geval de vitamines binnen die jouw huid nodig heeft.

voeding voor een gave huid

Eet veel groente en fruit om je huid van binnenuit te reinigen

Tip 2: Trakteer jezelf op een gezichtsmasker

Het gebruik van een gezichtsmasker lijkt misschien overbodig, maar dat is echt niet het geval. Je moet uiteraard een gezichtsmasker kiezen wat past bij de behoeftes van jouw huid, voedend als je een droge huid hebt en reinigend wanneer je een onzuivere huid hebt bijvoorbeeld. Eens per week is het verstandig om een gezichtsmasker te gebruiken, maak er een mooi moment van om wat tijd voor jezelf te nemen.

Tip 3: Gebruik elke dag zonnebrand

Als je een gave huid wilt dan wil je natuurlijk ook dat deze zolang als mogelijk rimpelvrij blijft, en een manier om rimpels te voorkomen is door elke dag zonnebrand aan te brengen. De uv-straling van de zon veroudert de huid namelijk een stuk sneller en kan bovendien huidkanker veroorzaken.

Tip 4: Vergeet niet voor je ogen te zorgen

Jouw ogen zullen hoogstwaarschijnlijk de eerste plekken zijn waar je rimpels gaat krijgen, het is dan ook belangrijk dat deze regio goed hydrateert om jouw huid gaaf te houden. Koop dus een goede oog crème en smeer deze dagelijks op de huid rondom jouw ogen om deze soepel en egaal te houden.

gave huid

De huid rondom je ogen is vaak heel gevoelig. Probeer hier ook extra aandacht aan te geven met een goede hydratatie.

Tip 5: Probeer minder te stressen

Stress is over het algemeen slecht voor jouw lichaam, en jouw huid is hier geen uitzondering op. Schrap dus wat dingen uit de kalender wanneer het allemaal teveel wordt en zorg ervoor dat je regelmatig tijd voor jezelf neemt.  Een mooie manier om twee vliegen in een klap te vangen is door jezelf een beauty avondje te gunnen en meteen een gezichtsmasker aan te brengen, zo kom je af van de stress en verzorg je meteen jouw huid.

De bovenstaande tips zullen ervoor zorgen dat jij een egale huid krijgt die ook nog eens straalt en lang jong blijft. Neem de tips dus goed tot je en probeer ze allemaal uit, apart maken ze al een verschil, maar wanneer je ze combineert wordt het resultaat driedubbel zo goed. Bovendien kosten de tips niet veel tijd en hoeft het ook zeker niet duur te zijn, heel uitvoerbaar dus.

Reactie plaatsen