Hoe je afkomt van donkere vlekken op de huid
01 november 2017 

Hoe je afkomt van donkere vlekken op de huid

Zodra je ouder wordt kun je last krijgen van zwarte vlekken in gezicht, maar deze kun je ook al veel eerder krijgen. Bijvoorbeeld door aanleg, overmatig zonnen en hormonen. Deze ongewenste vlekjes vind je natuurlijk helemaal niet mooi. Gelukkig kun je deze donkere vlekken op de huid verwijderen, en daar zijn verschillende manieren voor. Wij hebben er een paar op een rijtje gezet zodat jij een keuze kan maken om van jouw zwarte vlekken in het gezicht af te komen.

Scrub de huid

Soms dan worden zwarte vlekken in het gezicht alleen veroorzaakt door een laagje dode huidcellen op de huid, en deze kun je met een scrub dus gemakkelijk verwijderen. Scrubs voor jouw gezicht kun je gewoon bij de drogist halen, maar je kunt er ook zelf een maken. Zo kun je bijvoorbeeld suiker en honing bij elkaar doen om een simpele scrub te maken, maar op het internet zijn er nog veel meer recepten te vinden. Elektrische peelingsapparaten kun je ook gebruiken, hier moet je dan wel in investeren, maar deze gaan als het goed is ook erg lang mee.

zwarte vlekken op huid

Mooie egale huid zonder donkere vlekken

Yoghurt of citroensap

Wat hebben yoghurt en citroensap gemeen, juist, ze zijn allebei zuur. En dit zuurt zal de huid oplichten. Yoghurt bevat hier bovenop ook nog enzymen die melanine, het stofje waar die donkere vlekken uit bestaan, kunnen afbreken. Je kunt yoghurt of citroensap elke dag aanbrengen en na 15 min tot een half uur weer afspoelen. Denk er wel aan dat je in het geval van citroensap hierna de huid goed hydrateert, aangezien citroensap uitdrogend werkt

Skinlight whitening treatment

Een simpele manier om de huid snel lichter te maken en donkere vlekken op de huid te verwijderen is door een oplichtende crème, zoals die van Skinlight te gebruiken. Een dergelijke crème bleekt de huid, en wanneer je hem dagelijks aanbrengt zie je ontzettend snel resultaat. Deze crème heeft sneller resultaat dan de meeste andere methodes, en is ook nog eens niet zo duur als veel professionele behandelingen.

Microdermabrasie

Wanneer DIY-behandelingen niet lijken te werken dan zitten de zwarte vlekken in jouw gezicht waarschijnlijk dieper, en dan heb je een meer intensieve behandeling nodig. In het geval van microdermabrasie wordt de huid met de donkere vlek weggeschuurd waarna een nieuwe laag ontwikkelt. Deze behandeling laat je bij een professional doen en wordt een paar keer per maand herhaald gedurende enkele maanden om zo de donkere vlekken volledig te verwijderen.

zwarte vlekken in gezicht

We hebben enkele verschillende manier voor het donkere vlekken verwijderen gezien, en nu is het aan jou om een keuze te maken. Het behandelen met yoghurt of scrubben kan sowieso nooit kwaad en hier kun je zeker mee beginnen, maar dit zal niet genoeg effect hebben wanneer de problemen dieper liggen en dan wil je wellicht gaan denken aan het aanschaffen van de Skinlight crème of een consult nemen voor microdermabrasie. Praat in ieder geval met jouw huisarts of een dermatologist voordat je een microdermabrasie laat doen, dit is namelijk een intensieve maar ook dure behandeling.

Saskia
Door

Saskia

op 18 Jul 2018

Hallo, ik heb ern vraag ik ben Hindoestaans en heb dus een donkere huid ik ben verbrand en heb daar donkere plekken van over gehouden. De wonden zijn dicht alleen de zwarte vlekken zijn er. Ik heb pigment clar en littekencreme gebruikt ik schub 1x in de week als ik buiten loop heb ik altijd een hoed op. Maar ik wil van die plekken af mast hoe .........

cander92
Door

cander92

op 25 Nov 2019

Ik heb dus echt last van zwarte vlekjes, ze zijn heel erg klein maar wel heel lelijk. Sommige vlekjes steken ook echt een beetje uit. Helpt skinlight daar ook tegen? en welke mogelijkheden zijn er nog meer??

Lanaatje
Door

Lanaatje

op 25 Nov 2019

Mijn moeder heeft heel erg last van zwarte vlekken, ze heeft een vrij donkere huid dus ik denk dat het gewoon pigmentvlekken zijn. Ze wil er heel graag vanaf en heeft mij gevraagd om eens rond te kijken. Nu slaat de twijfel toe want welke behandeling zou ik voor haar uitkiezen? Zelf denk ik dat skinlight wel heel goed kan werken, ze houdt niet zo van extreme behandelingen. Wat kan ik haar nog meer adviseren om te doen?

Reactie plaatsen