Donkere kringen: hoe ontstaan ze en hoe kom je ervan af?
18 december 2018 

Donkere kringen: hoe ontstaan ze en hoe kom je ervan af?

Donkere kringen

Als we naar een film kijken of in een blaadje kijken dan zien we altijd perfect opgemaakte vrouwen met geen vlekje of sproetje op het gezicht. Zelfs als ze uit bed stappen zien de vrouwen er altijd perfect uit, zonder wallen of donkere kringen onder de ogen. Helaas is dit in de werkelijkheid niet altijd het geval en schrikken wij wel eens als we ’s morgens in de spiegel kijken. Die donkere kringen onder onze ogen zien er immers niet zo flatterend uit. Gelukkig voor ons, vrouwen, is er wel iets tegen te doen. Maar dan moeten we natuurlijk eerst wel weten vanwaar die donkere kringen komen en hoe ze ontstaan.

Wat zijn donkere kringen?

Donkere kringen onder de ogen zijn geen wallen, dit wordt namelijk nogal eens door mensen door elkaar gehaald. Een wal is de ophoping van te veel aan huid of vet onder onze ogen terwijl het bij de donkere kringen echt om de kleur onder onze ogen gaat. Heel vaak komen deze donkere kringen doordat we te maken hebben met vocht tekort. Door een gebrek aan vocht in ons lichaam zal de huid onder onze ogen dunner gaan worden waardoor je als het ware meer door onze huid door kan kijken. Daardoor krijg je de kleur van het grijze botvlies van onze schedel te zien alsook de blauwe bloedvaten. Dat is dus de donkere kring die je onder je ogen te zien krijgt.

Hoe kan je donkere kringen voorkomen?

Zoals hierboven vermeld hebben donkere kringen te maken met een vochttekort. Het is dus belangrijk om voldoende te drinken zodat ons lichaam goed gehydrateerd blijft. Ook voldoende slapen en geen cafeïne drinken zorgt er voor dat je voldoende vocht blijft vasthouden. Ook wordt er aangeraden om niet te roken en gezond en gevarieerd te eten.

zwarte oksels bleken

Hoe kan je donkere kringen oplossen?

Heb je ondanks de tips en trics toch last van donkere kringen dan zijn er een paar dingen die je kan proberen te doen om de donkere kringen te doen verdwijnen, al blijft het effect bij de ene methode al wat langer duren dan bij de andere. Zo kan je bijvoorbeeld koude kompressen of ijs op je ogen leggen. Door de koude gaan de donkere kringen krimpen en dus minder zichtbaar worden, al is dit helaas maar voor een kwartiertje van toepassing. Er bestaan ook allerlei wondermiddeltjes zoals zalfjes en crèmes die je kan uitproberen om je donkere kringen te doen verdwijnen al wordt wel aangeraden om dit niet meteen dagelijks te gaan gebruiken maar het gebruik hiervan zachtjes op te bouwen. Eerst testen om te kijken of je huid er wel tegen kan en gebruik ook zeker niet allerlei zalfjes of crèmes door elkaar, dit kan namelijk eczeem of een extreem gevoelige huid veroorzaken.

Reactie plaatsen