Pigmentvlekken donkere huid verwijderen
13 mei 2019 

Pigmentvlekken donkere huid verwijderen

Vaak hebben mensen met een bleke huid last van pigmentvlekken. Lichte huidtypes hebben hier vaak meer aanleg voor dan mensen met een donkerdere huid. Dat wil niet zeggen dat mensen met een donker huidtype geen last kunnen hebben van pigmentvlekken, integendeel zelfs. Vaak is het voor deze mensen dan ook moeilijker om hier van af te geraken. Moeilijk, maar niet onmogelijk. Want met de tips en oplossingen in dit artikel geraken ook mensen met een donkere huid gemakkelijker van hun pigmentvlekken verlost.

pigmentvlekken verminderen

Skinlight vermindert pigmentvlekken en oneffenheden op de huid

Allerlei huishoudmiddeltjes

Vaak zullen mensen met pigmentvlekken al allerlei tips en trucs hebben gehoord om komaf te maken met die vlekken. Niet alle middeltjes werken even goed of zijn even effectief. Toch zijn er een paar dingen die je kan proberen om pigment verminderen mogelijk te maken. Zo zou het helpen om bijvoorbeeld één glas melk per dag te drinken. Regelmatig groenten, fruit, vis en noten eten helpen ook, dit omdat deze producten goed zijn voor het lichaam en de huid. Ook voldoende water drinken, tot 2 liter per dag, kan wonderen doen voor de huid. Regelmatig bewegen of sporten en niet te vet eten zijn allemaal tips die je kan toepassen, niet alleen om pigmentvlekken te verwijderen, maar ook voor je algemeen welzijn.

Chemische peeling

Een chemische peeling om pigment verminderen mogelijk te maken is ook een optie. Houd er wel rekening mee dat dit meteen een dure optie is en er goed over na te denken valt. Het is namelijk een vrij drastische oplossing want een chemische peeling houdt in dat de bovenste huidlaag verwijdert wordt. Je neemt daarbij dus als het ware de belangrijkste beschermlaag van je huid weg. Echter is het wel een effectieve oplossing die bovendien volledig pijnloos is. de enige bijwerkingen die je erbij ervaart zijn roodheid van de huid, korstjes en jeuk. Die neveneffecten gaan echter heel snel weg. Ook kan het zijn dat je verschillende behandelingen nodig hebt om tot het gewenste resultaat te komen. Ook al is de behandeling zeer effectief toch altijd eerst goed overleggen met je huisarts of met een dermatoloog.

pigmentvlekken verwijderen creme

Pigmentvlekken creme

Het kan natuurlijk ook minder duur en minder drastisch. Zo zijn er tal van pigmentvlekken crèmes die evengoed de strijd kunnen aangaan met deze irriterende vlekjes. Minder duur is het zeker want je hebt telkens maar een kleine hoeveelheid nodig die je maar 2 keer per dag dient aan te brengen op de vlekken. Bovendien is deze pigmentvlekken crème goed voor alle huidtypes, zelfs voor de gevoelige huidjes. Dit komt doordat Skinlight gebaseerd is op natuurlijke ingrediënten en een neutrale PH waarde heeft. Je ziet ook nog eens veel sneller resultaat dan met een chemische peeling, afhankelijk van je huidtype, zie je na twee tot drie weken al resultaat.

Reactie plaatsen