Pigmentvlekken

Een gebruinde, egale huid is het schoonheidsideaal van nu. En om dat te bereiken wordt de zon flink uitgebuit. Echter juist door een teveel aan zonlicht en UV-stralen ontstaan de ontsierende pigmentvlekken die weer wegnemen van de egale huid. Hoe pigmentvlekken precies ontstaan, en hoe je het kan behandelen met Skinlight kun je hieronder lezen.


Oorzaak pigmentvlekken

De medische naam voor pigment is melanine. Melanine wordt aangemaakt om je huid te beschermen tegen UV-stralen uit de zon. Een gebruinde huid is dus simpelweg je eigen lichaam dat zich beschermt tegen de zon. Bij een teveel aan blootstelling aan zonlicht kan er teveel melanine aangemaakt worden. Dat gaat zicht vervolgens ophopen en zo ontstaan pigmentvlekken.
  • Uv-straling uit zonlicht: pigmentvlekken worden voor 90% veroorzaak door uv-straling. Ga vanaf nu elke dag zonnebrandcrème smeren om pigmentvlekken te voorkomen
  • Hormonen: tijdens zwangerschap of bij een disbalans in de hormoonhuishouding ben je gevoeliger voor de ontwikkeling van pigmentvlekken.
  • Overgang: tijdens de overgang kun je ouderdomsvlekken krijgen. Ouderdomsvlekken zitten van jongs af aan al in de huid, maar komen pas op latere leeftijd naar boven.

[caption id="" align="alignnone" width="370"]pigmentvlekken in gezicht, donkere vlek in gezicht, donkere vlek op rug verwijderen Pigmentvlekken verwijderen | Jonge vrouw met onzuiverheden in het gezicht.[/caption]

Hoe kunnen bruine vlekjes ontstaan?

Hoewel donkere vlekjes veelal in het gezicht voorkomen, kunnen ze ook op de hals, borst en rug ontstaan. Zelfs op de benen kunnen de vlekken zich vormen. Dit hangt allemaal samen met de hoeveelheid zonlicht die het lichaamsdeel krijgt over de duur van een aantal jaren. Ook uren die je spendeert onder de zonnebank tellen mee voor je huid. Gebruik dus ook de zonnebank met mate. Over het algemeen ontstaan de vlekken op latere leeftijd en om deze reden worden het ook wel ouderdomsvlekken genoemd. Je kan jezelf dus prima beschermen van jongere leeftijd aan, om zo de vlekken zo veel mogelijk te voorkomen. Pigmentvlekken verwijderen.

Pigmentvlekken verwijderen & behandelen

Er zijn allerlei dure methodes beschikbaar om van pigmentvlekken af te komen, maar cosmetische ingrepen bij klinieken zijn gelukkig niet meer de enige oplossing. De crème Skinlight bestrijdt donkere vlekjes met resultaat binnen twee maanden. De natuurlijke basis zorgt ervoor dat de crème geschikt is voor vrijwel elk huidtype. Door Skinlight tweemaal daags aan te brengen zullen de vlekken voldoende bijtrekken zodat ze niet meer opvallen. U krijgt weer een mooie egale huid. Hoe snel er resultaat is verschilt per persoon, dus het is wel raadzaam om de verandering in de gaten te houden van week tot week. Op deze manier kunt u snel pigmentvlekken verwijderen.

[caption id="" align="alignnone" width="228"]pigmentvlekken bleken Pigment verlichtende crème[/caption]

Pigmentvlekken bleken

Pigmentvlekken zijn donkere vlekjes op de huid. Deze vlekjes zitten niet alleen maar in de opperhuid, maar ook in de huidlagen daaronder. Het is dus van belang om je niet alleen maar te focussen op de opperhuid. Een goede manier om pigmentvlekken bleken mogelijk te maken is door middel van een huidbleek crème. Een huidbleek creme is een milde bleekcreme die geschikt is voor de menselijke huid. Een hele goede functie aan een dergelijke crème is dat deze meerdere huidlagen bereikt. Kies altijd voor een gerenommeerd merk. Waarom is dat zo belangrijk? omdat de concentraties dan kloppen en niet schadelijk zijn voor je huid.

Voordelen pigmentvlekken bleken

  • Dringt tot meerdere huidlagen door
  • Pigmentvlekken worden tot 3 tinten lichter
  • Je kunt de behandeling zelf uitvoeren
  • Het is niet duur in vergelijking met een laserbehandeling

Kun je van pigmentvlekken afkomen?

Ja, je kunt zeker van pigmentvlekken afkomen. Pigmentvlekken bleken is de meest toegankelijke methode die ook nog eens heel goed werkt. Een bleekcrème dringt tot diep in de huid door. Hierdoor worden pigmentvlekken in meerdere huidlagen aangepakt. Pigmentvlekken verwijderen met een bleekcrème is zeker het overwegen waard wanneer je er echt iets aan wilt doen.

Pigmentvlekken zijn heel goed te behandelen. Tijdens de behandeling van pigmentvlekken is het belangrijk dat je zoveel mogelijk uit de zon blijft. Uv-straling kan een dergelijke behandeling in de weg zitten. Pigmentvlekken zitten vaak niet alleen maar in de opperhuid. Om daadwerkelijk van pigmentvlekken af te komen moet je meerdere huidlagen behandelen. Een bleekcrème dringt tot meerdere huidlagen door net als een laserbehandeling dat doet.
manu
Door

manu

op 25 Nov 2019

Is skin light echt een goede pigmentcreme? heb namelijk echt donkere vlekken in mijn gezicht en wil gewoon dat ze verdwijnen, mensen met ervaring reageer alsjeblieft eventjes. In ieder geval alvast heel erg bedankt. Groetjes, Manu

Richelle
Door

Richelle

op 04 Oct 2019

Pigmentvlekken verwijderen bij een schoonheidssalon is vrij duur en de behandelingen zijn niet blijvend zoals veelal gedacht wordt. Bijhouden met een goede pigmentvlekkencreme doet wonderen. Ik heb skin light getest en ben er heel erg tevreden mee. Het is een effectieve creme die pigment echt laat oplichten. Voor mij zeker een dikke aanrader.

Mahnaz
Door

Mahnaz

op 16 Jul 2017

Het is echt onzin , helpt echt niet ik heb nu aan de 5 de week maar helaas geen verandering , gewoon weggegooide geld

Rosa
Door

Rosa

op 28 Jun 2016

Heb helaas ook last van pigmentvlekken. Ze zijn voor mij echt een doorn in het oog. Meestal bedek ik ze met bijvoorbeeld foundation maar wellicht dat een huidblekende crème voor mij ook uitkomst kan bieden. Ben heel erg nieuwsgierig naar Skinlight.

Lucy
Door

Lucy

op 18 Mar 2017

Ik heb ook al jaren last van pigmentvlekken op mijn wangen en vindt het echt storend ik bedek het met niks want dan lijken die vlekken nog donkerder ben ook erg benieuwd naar skinlight

Reactie plaatsen