Vollere en langere wimpers door wimperverlenging
01 juni 2016 
in Gezicht

Vollere en langere wimpers door wimperverlenging

De schoonheidsspecialiste kan je volle en langere wimpers door wimperverlenging geven, zodat je dat effect niet meer met mascara hoeft te creëren. De kunstwimpers zijn meestal van nertsenhaar of natuurlijk of synthetische zijde gemaakt en meestal worden bij deze behandeling de wimperharen van het  bovenste ooglid verlengd.

Het verlengen van je wimpers kan op twee manieren:

  • Per wimperhaar (individuele wimperverlenging)
  • Verlenging met trosjes

De behandelingen

Voordat je de behandeling zult ondergaan is er eerst een gesprek met de specialiste die zal informeren naar de lengte die je wilt en de kromming die je met de wimpers wilt bereiken. Ook zal ze je naar eventuele allergieën gaan vragen. Het is belangrijk dat je alle make-up de avond ervoor al af hebt gedaan. Men raad aan om hier geen oliehoudende producten bij te gebruiken.

wimperextensions

Mooie volle wimpers door wimperextensions

Eerst plakt schoonheidsspecialiste de wimperharen van het onderste ooglid af met een speciale witte pleister. Deze is trouwens heel makkelijk af te halen, zonder dat de wimpers zullen beschadigen. Het aanbrengen van deze pleister moet, om te zorgen dat niet per ongeluk de verkeerde haren worden verlengd. Door een witte pleister te gebruiken worden de donkere wimperharen ook beter zichtbaar voor de specialiste, wat haar werk een heel stuk makkelijker maakt.

Nadat de pleister door de specialiste is aangebracht wordt het bovenste ooglid gesloten. Eventueel wordt dit ooglid met een pleister of een stukje tape afgeplakt. Op die manier voorkomt de specialiste dat je door te gaan knipperen de behandeling in de weg zit. De wimpers worden daarna schoongemaakt met alcohol. Hiermee wordt talg en eiwit van de wimperhaar verwijderd, zodat de lijm waarmee de extensions worden aangebracht goed aan de wimperhaar zal kunnen hechten.

Als de wimperharen schoon zijn, kunnen de extensions worden aangebracht. Dit gebeurt met een speciale formaldehydevrije lijm die getest is op allergieën. Met een kwastje brengt de specialiste de lijm aan op de wimpers. Daarna brengt zij met een pincet de wimperextension aan op de met lijm ingesmeerde wimpers. De lijm is sneldrogend, dus de wimperextension zit direct vast. Als uiteindelijk alle wimperharen van een ooglid zijn verlengd, zal uiteraard hetzelfde proces bij het andere oog herhaald worden.

Zelf wimper extensions aanbrengen

Het is ook mogelijk zelf wimper-extensions aan te brengen. Dit zal over het algemeen  een minder goed resultaat geven dan wanneer je een professionele wimperextension-behandeling uit zult laten voeren. Het wordt aanbevolen om na 3 tot 4 weken een re-fill-behandeling te laten doen.

manon
Door

manon

op 19 Aug 2016

Het model op deze foto lijkt echt sprekend op mascha van beautygloss!! Sinds kort heb ik mijn wimpers voller laten maken, ik heb van mijzelf best wel lange wimpers maar helaas zijn het er niet zo heel veel.

Reactie plaatsen