Pigmentvlekken laseren: hoe kun je dat het beste aanpakken?
30 oktober 2019 

Pigmentvlekken laseren: hoe kun je dat het beste aanpakken?

Heel veel mensen krijgen in het leven te maken met pigmentvlekken. Wanneer je deze mensen vraagt naar de ervaringen met deze vlekken, zijn ze heel vaak negatief. Pigmentvlekken wordt echt wel als storend ervaren en mensen willen ervan af. Vaak weten ze niet hoe en daarom blijven de frustraties maar opborrelen. Ze worden er onzeker door en het geeft een enorme deuk aan het zelfvertrouwen. Met dit artikel willen we deze mensen erop wijzen dat het kan veranderen. Pigment verwijderen is realistisch en kan perfect!

Crème tegen pigmentvlekken

Crème tegen pigmentvlekken

Pigmentvlekken laseren

Je pigmentvlekken laseren, mensen weten helemaal niet wat ze hiervan moeten verwachten of hoe zoiets in zijn werk gaat. Bij een laserbehandeling is het de bedoeling om pigment verwijderen mogelijk te maken, maar evengoed om de aanmaak van nieuw pigment te voorkomen. De aanmaak van nieuw pigment kan namelijk perfect afgeremd worden. Maar zo’n laserbehandeling, hoe begin je daaraan?

Consult bij de huidarts

Een laserbehandeling begint allemaal met een eerste consult bij de huidarts. Meestal zit deze in een ziekenhuis. De specialist zal heel uitgebreid het probleem bekijken en zal een informatief gesprek met je hebben over hoe de behandeling er uit zal gaan zien en hoe deze gaat verlopen. Gelukkig is zo’n consult ook vrijblijvend. Het is een informatief gesprek en je hoeft je tot niets verplicht te voelen. Lijkt het na het gesprek toch niets voor jou, dan is dit ook geen probleem. Wanneer je toch beslist om deze behandeling te ondergaan en je pigmentvlekken laseren te laten gebeuren, wordt er een afspraak gemaakt voor deze behandeling.

Crème tegen pigmentvlekken

De behandeling

Jouw pigment verwijderen gebeurt tijdens een laserbehandeling met behulp van een laserapparaat. Het licht van dit apparaat gaat tot diep in de huid doordringen en zal zich in de huidcellen gaan nestelen. Het pigment wordt door het licht verpulverd, maar het laat de rest van de huidcellen wel heel. Het goede aan zo’n behandeling is dus dat ze zowel kan uitgevoerd worden voor oppervlakkige pigmentvlekken als voor dieper gelegen vlekken.

Waar laten behandelen

In Nederland kan je je pigment verwijderen aan de hand van een laserbehandeling, op verschillende plekken laten doen. Een goed voorbeeld van een kliniek waar je dit kan laten doen, is de kliniek Veldhoven en die is in Veldhoven gelegen. Heel veel mensen zijn hier positief over. Voor de behandeling wordt er ook telkens een foto genomen bij hun en na de behandeling gebeurt dit opnieuw. Zo is het voor alle mensen duidelijk om het verschil van voor en na te zien.

marie
Door

marie

op 25 Nov 2019

Is laser van pigmentvlekken duur?

Annemarie
Door

Annemarie

op 26 Nov 2019

Heb donkere vlekjes op mijn gezicht en wil hier natuurlijk graag vanaf komen. Wat werkt het beste om pigment te verwijderen wanneer je niet voor laser wilt gaan?

Iris28
Door

Iris28

op 30 Nov 2019

Is pigmentvlekken laseren niet gevaarlijk verder en heb je meteen resultaat?

Reactie plaatsen