Dit kun je doen tegen donkere littekens – Zelfhulp
28 december 2017 

Dit kun je doen tegen donkere littekens – Zelfhulp

Wanneer je last hebt gehad van bijvoorbeeld acné of een andere vorm van huidproblemen dan kun je hier bruine vlekjes in gezicht of donkere littekens aan overhouden. Dit is natuurlijk allesbehalve fijn voor jou, en dus wil jij hier iets aan doen. Gelukkig zijn er wel zeker acties die je kunt ondernemen om van de donkere littekens af te komen, en ik zal ze met je delen.

Regelmatig scrubben

Wanneer je jouw huid scrubt dan verwijder je het bovenste laagje huid, de laag waar de donkere vlekjes in gezicht het meest inzitten, en zo zal je ze dus al meteen een stuk minder zien zitten en snel al helemaal niet meer. Bovendien is dit altijd goed voor de huid, en kun je het gemakkelijk thuis doen met wat suiker en honing gecombineerd.

donkere littekens op de huid verminderen

Een egale huid zonder donkere littekens en vlekjes

Skinlight Whitening treatment

Wanneer de donkere littekens wat dieper in de huid zitten zal je ze door te scrubben niet zo snel wegkrijgen, dan heb je met de Skinlight wellicht meer succes. Deze crème bleekt de huid en gaat tegelijkertijd de pigmentvorming tegen die de littekens zo donker maakt. Op die manier werkt de Skinlight Whitening treatment dubbel en ben je, wanneer je hem tweemaal per dag aanbrengt, binnen enkele weken van de vlekken af.

Doe iets aan de huidziekte/huidirritatie

De littekens die deze bruine vlekjes in gezicht veroorzaken komen natuurlijk ergens vandaan, dat is een huidziekte of een andere vorm van huidirritatie, en dit moet je als eerst oplossen. Wanneer je dus nog last hebt van een huidziekte is het niet onverstandig om naar een huisarts te gaan en wanneer je acné hebt zijn hier ook behandelingen voor.

Breng pure vitamine E aan

Pure vitamine E zit boordevol met antioxidanten en deze antioxidanten zullen de genezing van de huid versnellen en de aanmaak van collageen versnellen. Hierdoor zullen de donkere littekens een stuk sneller verdwijnen en gaat je huid er sneller mooi uitzien. Deze vloeistof kun je het beste elke avond aanbrengen op de littekens en minimaal 20 minuten zijn werk laten doen, zo heeft de vitamine E echt de tijd om de huid in te trekken.

donkere littekens verwijderen

Breng iedere dag een ruime hoeveelheid zonnebrandcrème aan wanneer je de huid blootstelt aan zonlicht.

Draag elke dag zonnebrand

De Uv-straling in het zonlicht zal de bruine vlekjes in gezicht alleen maar erger maken, de straling stimuleert namelijk de aanmaak van pigment. Het is dus verstandig om dagelijks zonnecrème te dragen als je wilt voorkomen dat de littekens nog donkerder worden.

Wanneer je deze tips toepast zullen de donkere littekens in een mum van tijd lichter worden en uiteindelijk verdwijnen, bovendien verdwijnt een groot gedeelte van de donkere littekens met tijd vanzelf. Zorgen hoef jij je er dus in ieder geval niet over te maken, uiteindelijk kom ook jij weer van die littekens af.

Reactie plaatsen