Bruine vlekken in gezicht verwijderen
29 juli 2016 

Bruine vlekken in gezicht verwijderen

Bruine vlekken in het gezicht komen veel voor. Iedereen heeft wel een dergelijk vlekje waar hij/zij niet helemaal tevreden over is. De meeste pigmentvlekken die heel licht van aard zijn, kunnen goed gecamoufleerd worden met een crème of poeder. Wanneer de vlekken uitermate donker zijn dan gaat dit helaas wat lastiger. Bruine vlekken in het gezicht zijn voor de meeste mensen toch wel een doorn in het oog en zij willen hier dan het liefst ook zo snel mogelijk vanaf komen.

Hoe bruine vlekken in het gezicht verwijderen?

Bruine vlekken zijn goed te behandelen. De beste methodes heb ik hieronder toegelicht. Het is altijd belangrijk om alvorens je met een behandeling start, eerst te beoordelen welke het beste bij jouw huidprobleem past.

1) Bleekcrème geschikt voor de huid: bruine vlekken in het gezicht bleken met een daarvoor geschikte crème is in opkomst. Steeds meer mensen maken gebruik van deze handige en goed werkende methode. Zelf heb ik deze ook uitgeprobeerd en ik moet zeggen dat ik boven verwachting erg tevreden ben. De behandeling werkt als volgt: je brengt de crème uitsluitend aan op de donkere vlekjes, laat dit even intrekken en herhaalt dit minimaal twee keer per dag. Let er op dat je de crème combineert met een zonnebrandcrème voor sneller en beter resultaat.

2) Laserbehandeling: wil je snel resultaat? ga dan voor de laserbehandeling. Meestal gaat een vlekje niet na één behandeling weg en moet je deze 2-3 keer herhalen. Wanneer je voor deze behandeling kiest, houd er dan rekening mee dat je per vlekje betaald. Meestal ligt dit bedrag tussen de 45 tot 65 euro per vlekje en per keer.

3) Exfoliëren: een mildere maar nog steeds vrij agressieve methode is die van exfoliëren. Exfoliëren wordt ook wel chemische peeling genoemd. De behandeling richt zich op celvernieuwing. Nadat je de behandeling ondergaan bent, vernieuwd de huid zich vanzelf binnen 2-3 weken. Dat merk je aan dat de huid gaat schilveren. De bedoeling van deze behandeling is dat de nieuwe huid pigmentvlekvrij moet zijn.

Laartje
Door

Laartje

op 03 Aug 2016

Voor enkele bruine vlekjes in mijn gezicht heb ik laser gebruikt, dat heeft heel goed gewerkt. Helaas kon ze een paar andere vlekjes niet behandelen, deze probeer ik nu te verminderen met de bleekcreme van skinlight. Gr. Laartje

Ozlem26
Door

Ozlem26

op 19 Aug 2016

Mijn moeder gebruikte de creme al een tijdje voor haar ouderdomsvlekjes, nu ben ik er ook mee begonnen (ik gebruik het voor de kringen onder mijn ogen en enkele pigmentvlekjes op mijn sleutelbeen)

Ece
Door

Ece

op 23 Aug 2016

Ik heb sinds kort donkere pigmentvlekken op mijn bovenlip, zelf denk ik dat het door het harsen komt, heeft iemand enig idee wat ik hier tegen kan doen? Wil heel graag beginnen met een bleekcrème.

laar
Door

laar

op 17 Sep 2016

Hoi Ece, hier lees je er meer over: skinlight.nl/pigmentsnor-ontstaan-behandeling/

mariavanson
Door

mariavanson

op 26 Jun 2017

Ik heb vooral heel veel bruine vlekjes op mijn voorhoofd en bovenlip!! verschrikkelijk vind ik het, vooral die op mijn bovenlip. Je ziet het altijd en verdoezelen op die plek is gewoon best wel lastig. Heeft iemand tips voor mij om deze bruine vlekken minder zichtbaar te maken? ben al begonnen met de creme, maar misschien is er nog een foundation of poedertje die goed dekt?

Reactie plaatsen