Verlost van je moedervlek met deze oplossingen
10 juli 2019 

Verlost van je moedervlek met deze oplossingen

Wanneer we een moedervlek spotten op onze huid is het heel belangrijk om deze vlek op te volgen. In de meeste gevallen is een moedervlek gewoon een ophoping van pigment en is het heel onschuldig. Echter kan het ook zijn dat de vlek een medische oorzaak heeft en dan moet deze behandeld worden. Daarom is het belangrijk om op te volgen of er iets veranderd aan deze vlek. Wordt ze bijvoorbeeld groter, verandert de kleur of krijgt ze een andere vorm dan kan het raadzaam zijn om even langs de huidspecialist te gaan. Hij kan verder onderzoeken of er iets anders aan de hand is. Blijkt dit niet het geval te zijn, dan zijn er verschillende methodes om van je moedervlek af te geraken, deze vind je hier.

moedervlek vervagen

Skinlight

De eenvoudigste en goedkoopste manier voor het verwijderen van je moedervlekken, is Skinlight. Skinlight is een crème die wordt ingezet tegen pigmentvlekken. Hij is heel effectief vanwege zijn speciale whitening technologie die zelfs de grootste moedervlekken doet verbleken. Het enige wat je daarvoor dient te doen, is deze crème aanbrengen op de vlekken, tot twee maal per dag. Dan laat je Skinlight even inwerken en breng je eventueel nog een hydraterende crème aan. Na een tweetal weken, zal je merken dat je huid verbleekt is en dat je pigmentvlekken vervaagt of weg zijn. Bij Skinlight wordt de aanmaak van nieuw pigment tegen gehouden maar het kan toch zijn dat de moedervlek terug komt. Is dit het geval, dan zal je Skinlight moeten blijven smeren als onderhoudskuur.

Huis- tuin- en keukenmiddeltjes

Nog een goedkope manier is om huishoudmiddeltjes te gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is het sap van een halve citroen, een theelepel zout en wat druppels olijfolie. Deze ingrediënten meng je door elkaar tot je een papje krijgt. Dan smeer je dit op de moedervlek en laat je dit een kwartiertje inwerken. Het zuur van de citroen zal tot diep in de huid doordringen en het pigment gaan aanpakken. Het is wel belangrijk om na het gebruiken van dit goedje, je huid goed te hydrateren. Citroen heeft namelijk als neveneffect een uitdrogende werking.

moedervlek vervagen

(Shave) Excisie

Een iets drastischere manier om van dit probleem af te geraken is je moedervlek wegsnijden. Dit kan je doen door een (shave) excisie te laten doen. Bij een shave excisie wordt enkel het bovenste huidlaagje waarin de moedervlek zich bevindt, verwijdert worden. Bij een gewone excisie wordt de gehele moedervlek verwijdert. Bij de shave behandeling wordt de bovenste huidlaag weg geschraapt, bij de gewone excisie wordt de moedervlek echte weggesneden. Beide gebeurt onder lokale verdoving en is dus geheel pijnloos. Je ziet, een moedervlek wegsnijden, een pigmentcrème gebruiken en citroen. Dé tips voor het verwijderen van vervelende moedervlekken!

Reactie plaatsen