Tips voor lichtere oksels geschikt voor man en vrouw
11 augustus 2017 

Tips voor lichtere oksels geschikt voor man en vrouw

5 Tips voor lichtere oksels

Nu het volop zomer is en je graag met blote benen en armen naar buiten gaat, wil je niets liever dan lekker in je vel zitten. Wanneer je na het scheren of harsen alsnog donkere plekken onder je oksels hebt is dat niet zo heel fijn. Donkere vlekken kunnen ontstaan door overmatig scheren, ophoping van dode huidcellen of een plaatselijke pigmentstoornis. Wij helpen je hier graag vanaf! Hieronder vind je tips voor mooie egale en lichtere oksels.

Tip 1 – Ontdoe je van dode huidcellen

Een ophoping van dode huidcellen is de meest voorkomende oorzaak van plaatselijke bruine vlekken op de huid. De dode huidcellen zitten als het ware op de huid vastgeplakt en zijn gemakkelijk te verwijderen met een milde scrub.

Tip 2 – Matig met scheren

Wanneer je de oksels onder handen neemt met een scheermesje dan haal je steeds een klein laagje huid weg. Dat laagje is overigens miniscule maar kan wel voor irritatie zorgen. Door de irritatie kan de huid plaatselijk meer pigment aanmaken waardoor je donkere vlekken onder de oksels krijgt. Wil je toch zonder wintervachtje de zomer door? kies dan eens voor een andere ontharingsmethode.

Tips voor lichtere oksels

Tips voor lichtere oksels

Tip 3 – Huis en tuin middeltjes

Wanneer scrubben niet echt verschil maakt, kun je ook eens aan de slag gaan met huis en tuin middeltjes. Het schijnt dat aardappel, citroen en komkommer ook kunnen helpen. Dit zal niet tot diep in de huid doordringen maar kan bij oppervlakkige verkleuringen wel helpen.

Tip 4 – Minder deodorant gebruik

Deodorant is iets wat je dagelijks gebruikt. Het is de normaalste zaak van de wereld en eigenlijk kun je ook niet echt zonder. Maar wist je dat vele deodorant soorten slecht zijn voor de okselhuid? Het kan voor irritatie en uitdroging zorgen, wat kan resulteren in donkere vlekken onder de oksels. Kies eens voor een natuurlijke variant zonder aluminium. Wat ook heel goed werkt is kokosolie. Je smeert een klein beetje kokosolie onder je oksels en je bent de hele dag beschermd tegen vieze geurtjes. Dit is zowel verzorgend voor de oksels als dat het absoluut geen irritatie veroorzaakt.

Tip 5 – Gebruik Skinlight 2-3 keer per dag

Mochten bovenstaande tips voor jou niet helpen. Dan ligt de verkleuring waarschijnlijk dieper in de huidlagen verstopt. In dit geval kun je ervoor kiezen om Skinlight te gebruiken. Skinlight dringt tot diep in de huid door en zorgt ervoor dat de vlekken als het ware oplichten. Daarnaast remt Skinlight nieuwe pigmentaanmaak af. Binnen 4-12 weken zullen de vlekken onder de oksels nauwelijks tot niet meer zichtbaar zijn. Het resultaat? Mooie frisse en lichte oksels.

rosalie
Door

rosalie

op 12 Aug 2017

Bij mij lijkt het op een combinatie van dode huidcellen en gewoon donker pigment onder mijn oksels. Ik vind het echt heel lelijk, het ziet er gewoon onfris uit.. Heb de creme besteld en kan niet wachten om er mee aan de slag te gaan

idil
Door

idil

op 21 Aug 2017

de oorzaak van mijn donkere oksels weet ik echt niet.. het is bij mij in ieder geval al heel lang zo donker en niets dat echt helpt.. heeft iemand nog andere tips die ik zou kunnen proberen?

Reactie plaatsen