Slimme verzorgingstips voor je huid in de zomer
14 juni 2017 

Slimme verzorgingstips voor je huid in de zomer

Ben jij al zomer ready maar heb je je beauty routine nog niet aangepast? Wij helpen je daar graag bij!

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat het buiten lekker warm wordt en de zon volop schijnt. Vaak heeft je huid ieder jaargetijde een andere verzorging nodig, zo ook in de zomer. Hieronder enkele tips om je summer ready te maken.

1. Gebruik lichte crèmes of oliën

Geef je huid in deze tijd van het jaar extra veel liefde met verzorgende crèmes, fijne olies en lotions. Heb je een hele gevoelige huid en krijg je snel last van verstoppingen en acne? Gebruik dan een voedende olie zoals argan of kokos. Deze twee oliën werken ontstekingsremmend waardoor de gevoelige huid er vaak goed tegen kan.

2. Gebruik een hoge spf (ook wanneer de zon niet zichtbaar schijnt)

Eigenlijk zou je het hele jaar door een spf moeten gebruiken om zonneschade zoveel mogelijk te voorkomen. UV-Licht is er ook in de winter en dringt gewoon door bewolking en glas door. Nu het buiten lekker weer is, is de kans natuurlijk groter dat je meer tijd buiten doorbrengt waardoor je de kans op huidbeschadiging vergroot. Goed blijven smeren dus!

3. Gebruik een milde reiniging

Ondanks dat je je huid afschermt door de vele smeerbeurten met zonnebrandcrème, is het verstandig om je huid mild te reinigen. Dat kun je doen met een face wash of reinigingsapparaat. Breng daarna een voedende nachtcrème of olie aan voor een optimale verzorging.

4. Bruin worden zonder te bakken

Omdat lang in de zon zitten slecht is voor je huid en je hiermee de kans op pigmentvlekken aanzienlijk vergroot. Kun je ervoor kiezen om een zomers tintje uit een potje te halen. Wil je een zo natuurlijk mogelijk zomerse look? Meng dan een aantal druppels bruiningscrème door je dagcrème voor een mooi resultaat.

5. Let op met harsen

Nu je vaker met blote benen en armen naar buiten gaat is het heel aantrekkelijk om je lichaam te laten harsen. Pas hier mee op want zodra je huid vervolgens in aanraking komt met de zon, heb je een vergrote kans op de ontwikkeling van pigmentvlekken. Wanneer de pigmentvlekken er eenmaal zijn gaan ze vaak niet vanzelf meer weg. Het beste is om de zon zoveel mogelijk te mijden zodat je huid in alle rust kan herstellen.

Hopelijk heb je iets aan deze tips en kom je de zomer goed door. Mocht je zelf nog toevoegingen hebben dan horen we dat heel graag. Laat je tips in de reacties achter zodat iedereen er wat aan heeft. Alvast super bedankt voor je bijdrage!

racha uit Utrecht
Door

racha uit Utrecht

op 15 Jun 2017

De tips over het harsen wist ik nog niet. Ik hars zomers altijd mijn benen en oksels zodat ik niet zo vaak hoef te scheren.. ben wel gevoelig voor pigmentvlekken dus hier ga ik zeker extra opletten. Verder vind ik jullie blogs altijd heel interessant!!

maantje
Door

maantje

op 15 Jun 2017

Inderdaad goed mee oppassen! Ik hars altijd mijn bovenlip en Heb daar nu pigmentvlekken zitten, super lelijk maar ze worden al minder gelukkig. Zit nu in week 4/5 van skin light

iloon
Door

iloon

op 15 Jun 2017

Ik gebruik nu sinds een paar maanden arganolie voor mijn gezicht en droge plekjes op mijn lichaam. Werkt inderdaad heel goed tegen puistjes en een droge huid

Mir
Door

Mir

op 06 Jul 2017

Ik heb altijd veel puistjes in de zomer, mijn huid is dan vaak de hele dag door vet, maar zodra ik mijn huid reinig dan is mijn huid juist weer heel droog en trekkerig. Ik ga ook eens een olie proberen, heb nog een pot kokosolie staan en ben benieuwd of ik hier geen puistjes van krijg Groetjes uit Hoogeveen

Reactie plaatsen