Acne littekens

We hebben allemaal graag een goed verzorgde huid, toch zeker in ons gezicht aangezien ons gelaat het eerst is dat mensen te zien krijgen. Sommigen onder ons besteden dan ook enige tijd in de badkamer om hun gezicht wat op te fleuren. Veel mensen hebben het geluk dat ze gewoon buiten kunnen gaan op de manier zoals ze uit bed komen. Geen kreukeltje of vlekje te zien in het gezicht. Helaas is dit niet voor iedereen zo. Sommige mensen hebben immers last van acne of acne littekens. Niet alleen acne zelf is voor veel mensen een probleem maar ook na dat de acne weg is, kunnen de problemen helaas blijven door de littekens die acne achterlaat.

[caption id="attachment_202091" align="alignnone" width="500"]acne littekens en littekens door acne verminderen Acne littekens kunnen verkleuren en veranderen in pigmentvlekken[/caption]

Wat zijn acne littekens?


Eenmaal je acne begint te verdwijnen denken mensen vaak dat het probleem is opgelost. Maar vaak is dit niet minder waar. Nadat acne verdwenen is, blijven er vaak ontsierende littekens over. Dit herinnert vaak aan de acne die er geweest is. Maar wat zijn die littekens nu juist? Het littekenweefsel komt er nadat er een beschadiging van de huid is ontstaan. Bij acne ontstaat deze beschadiging door de ontstekingsreactie in de huid. Afhankelijk van hoe groot de ontsteking is, is het litteken groter of kleiner en meer of minder zichtbaar. Echter hangt dit ook van persoon tot persoon af.

Hoe herken je acne littekens?

skinlight kopen, sproeten verwijderen

Acne littekens kunnen zich op verschillende manieren uiten. 3 tot 9 maanden na de acne kunnen er zich rode vlekjes vertonen op de plaatsen waar de acne zich heeft bevonden. Meestal zijn deze vlekjes vlak en zijn er dus niet echt littekens, deze trekken ook gewoon weg na een tijdje. Dan heb je ook nog de donkere vlekken die ontstaat door acne, deze worden dan blootgesteld aan zonlicht waardoor ze donkerder van kleur gaan worden. Dit trekt uiteraard ook weg maar kan wel vrij lang duren, tot 3 jaar zelfs. Dan zijn er ook nog de échte littekens zoals ijspriemlittekens, rode knobbeltjes…

Zijn acne littekens te behandelen?

Gelukkige hoeven mensen met acne littekens er niet mee te blijven rondlopen en zijn er wel wat technieken om deze te behandelen. Zo kan je ze bijvoorbeeld door een chirurg laten wegsnijden. Acne littekens kunnen ook verwijderd worden door laserbehandelingen en peelings. Wees je er wel van bewust dat deze littekens nooit helemaal zullen verdwijnen. Het hoogst haalbare resultaat dat er mee gehaald kan worden is een verbetering van de aanblik van de huid.
Reactie plaatsen