Wat is schoonheid?
25 februari 2016 
in Gezicht

Wat is schoonheid?

Het is een vraag die al heel erg lang gesteld wordt en het antwoord erop is nog steeds bijzonder onduidelijk: wat is schoonheid? Schoonheid zot van binnen, hoor je natuurlijk heel vaak voorbij komen. En hoewel hier in principe een kern van waarheid in lijkt te zitten, is er ook schoonheid die we met onze ogen kunnen zien. Maar wat is nou eigenlijk die schoonheid en wie bepaald er eigenlijk wat er nou mooi is en wat niet?

Wat is schoonheid?

Schoonheid is er in vele vormen. Zo is er schoonheid in de kunst, muziek en natuurlijk ook in het uiterlijk van een persoon. Schoonheid is ook subjectief. Het is dus een individuele waarneming of beoordeling. Het kan heel erg verschillen. Om een voorbeeld te geven: Er zijn mensen die een lichte huid heel erg mooi vinden staan, terwijl er weer andere mensen zijn die een donkere teint heel erg mooi vinden. En als we naar make up kijken, dan zien we dat er vrouwen zijn die heel erg veel make up dragen, bijvoorbeeld om een statement te maken en weer andere vrouwen kiezen ervoor om het heel natuurlijk te houden en door middel van accenten de ogen of lippen juist extra op willen laten vallen. Er zijn dus ongelooflijk veel mogelijkheden van schoonheid.

Bepaald de modetrend schoonheid?

Als je gevoelig bent voor modetrends, dan bepaald deze uiteraard de schoonheid. Modellen dragen op een bepaalde manier hun make up, of misschien andere bekende mensen, zoals filmsterren en muzikanten dragen dingen in een bepaalde stijl, die dan door de fans overgenomen kan worden. Hoe we naar schoonheid kijken kan dus heel erg door de modetrends bepaald worden, maar dit is niet noodzakelijk.

Doe wat je zelf mooi vindt en waar jij je lekker bij voelt

Want als jij je er niet fijn bij voelt, waarom zou je dan op een bepaalde manier je huid willen bleken, of juist donkerder willen maken? Of kleding dragen die in de mode is maar totaal niet bij je past? Zolang jij je er lekker bij voelt, dan straal je vanzelf een bepaalde schoonheid uit. En die komt dan weer van binnen en is op je huid te zien. Want je draagt jou make up, jouw kleren, met vertrouwen. Wat je ook wilt doen om schoonheid te bewerkstelligen, vandaag de dag zijn er ongelooflijk veel manieren, hulpmiddelen, om hier iets aan te doen. Er zijn producten waarmee je je huid lichter kunt maken, maar er is ook make up om een donker effect te creƫren. Waar je ook voor wilt gaan, het is uiteindelijk jouw keuze. Zorg dat jij je er goed bij voelt, dan heb je de definitie van schoonheid voor jezelf in ieder geval gevonden.

Reactie plaatsen