Pigmentvlekkenvlekken in het gezicht verwijderen
27 december 2016 
in Gezicht

Pigmentvlekkenvlekken in het gezicht verwijderen

Pigmentvlekken gezicht verwijderen met crème en laser

Pigmentvlekken gezicht kunnen je erg onzeker maken. Het ziet er dan ook niet erg mooi uit wanneer je allemaal donkere vlekken in je gelaat hebt. En toch krijgen veel oudere mensen last van deze vervelende vlekken doordat ze hun hele leven bloot zijn gesteld aan de schadelijke uv-straling van het zonlicht. Maar gelukkig kun je ook iets doen aan deze pigmentvlekken, en van alle manieren die er zijn om pigmentvlekken verwijderen hebben wij er twee gevonden die echt werken. Er zullen best nog wel meer zijn die werken, maar vandaag gaan wij het hebben over pigmentvlekken crème en laserbehandelingen.

Pigmentvlekken crème

Voor pigmentvlekken in het gezicht bestaat er Skinlight. Skinlight bleekt niet alleen de huidige pigmentvlekken, maar voorkomt ook dat er nieuwe pigmentvlekken zullen vormen. Zo bevat het bepaalde zuren dat de pigmentvlekken weg eet of wat de huid bleekt en een onderdeel dat de huidcellen kalmeert waardoor er niet nog meer pigment wordt gevormd. Hierdoor worden de huidige pigmentvlekken niet erger en kunnen er ook geen nieuwe worden gevormd. Op deze manier ben je voor je het weet van die pigmentvlekken af en heb je weer een egale huid.

Een laserbehandeling

Ook kun je jouw pigmentvlekken weg laten laseren. Er zijn enkele klinieken in Nederland die deze behandeling aanbieden voor het pigmentvlekken verwijderen. De behandeling werkt als volgt: De laser zendt een straling uit met een bepaalde frequentie. Dankzij deze frequentie tast de laser alleen de pigmentcellen aan, en wordt de rest van je huid met rust gelaten. De pigmentcellen worden verpulverd en laten jouw huid egaal en lichter achter.

Nu voorkomt een laserbehandeling niet dat er nieuwe pigmentvlekken worden gevormd. Hierom is het nodig dat de laserbehandeling ongeveer eens per jaar wordt herhaald, want de pigmentvlekken zullen weer terugkomen.

Ook bij de laserbehandeling is het slim om eerst een huidspecialist raad te plegen, niet alleen om je te helpen met het uitzoeken van een goede behandelaar, maar je moet ook weten of jouw huid wel geschikt is voor een laserbehandeling. Je huid laten laseren is niet iets lichts, het kan schadelijk zijn wanneer jouw huid erg gevoelig is bijvoorbeeld. Laat het dus nooit zomaar doen.

Nu weet jij dus alles over hoe je jouw pigmentvlekken kunt behandelen met een pigmentvlekken crème zoals Skinlight of met een laserbehandeling. Beide behandelingen zijn effectief maar het ligt er maar net aan wat jij prettige vindt of wat beter bij je huid past. De eerste stap in het geval van laser is dat je een afspraak bij een huidarts of iemand in het vakgebied moet maken. Hij of zijn kan je het best helpen bij het maken van de juiste keuze.

Rachel
Door

Rachel

op 29 Jan 2017

Ik gebruik liever Skinlight dan dat ik een laserbehandeling moet ondergaan. Ook wat betreft de kosten is een creme velen malen goedkoper en daarnaast even effectief.

rassie
Door

rassie

op 02 Jul 2017

Pigmentvlekken zijn zoo enorm vervelend. Volgens mij kreeg ik ze na mijn zwangerschap, ik was toen 28 jaar, ben nu 32. De huisarts zei dat ze vanzelf weer weg zouden trekken maar online lees ik dat pigmentvlekken eigenlijk altijd blijvend zijn. Ik heb nu twee peelings achter de rug en ik moet zeggen dat dit wel gewerkt heeft, maar toch zijn ze nog niet helemaal verdenenn. Nu gebruik ik skin light voor ongeveer 3 weken nu en ik moet zeggen dat de vlekjes al aardig vervagen.

saartje
Door

saartje

op 06 Jul 2017

Vorig jaar heb ik enkele rode vlekjes weg laten laseren. Het duurde toen best wel lang voordat de vlekjes wegtrokken. Helaas is 1 rood vlekje niet helemaal weggegaan maar de andere wel. Die is echt niet meer te zien gelukkig. Iemand nog tips om ook dat andere rode vlekje weg te krijgen?

Reactie plaatsen