Hoe krijg je een egale huid? Tips om niet te missen

Hoe krijg je een egale huid? Tips om niet te missen

Het krijgen van een mooi perzikhuidje, is dat niet iets wat alle vrouwen willen bereiken? Veel van ons doen er in ieder geval veel moeite voor en geven veel geld uit om een gave huid te krijgen. Toch lijkt veel niet te helpen, maar met deze tips kunnen we jou verzekeren dat je snel genoeg wel een egale huid zult hebben.

Drink voldoende water

Water is de allerbelangrijkste stof voor ons lichaam, en dus ook voor onze huid. Wanneer je genoeg water drinkt blijft je huid natuurlijk van binnenuit gehydrateerd en worden bovendien alle afvalstoffen een stuk sneller afgevoerd. Op die manier blijft jouw huid er fris en helder uitzien. Probeer dus om minimaal 2 liter water per dag te drinken, maar 2,5 liter is meer een ideaal om voor te streven.

[caption id="attachment_201791" align="alignnone" width="474"]egale huid krijgen donkere huid egale huid krijgen donkere huid[/caption]

Eet voor jouw huid

Behalve water zijn er nog meer voedingsmiddelen die jouw huid van binnenuit een stuk mooier kunnen maken en er een perzikhuidje van maken. Wat dacht je van amandelen, avocado en pompoenpitten, deze bevatten alle drie flinke hoeveelheden aan vitamine E. Vitamine E is een vitamine die de huid langer elastisch houdt en bovendien de huid beschermt tegen uv-straling en andere schadelijke stoffen. Maar ook voeding met veel vitamine A is slim om te eten, zoals broccoli, vitamine A stimuleert namelijk de cel vernieuwing waardoor je huid er mooier uit gaat zien.

Sla het reinigen van jouw gezicht nooit over

Als je een egale huid wilt hebben dan is het belangrijk dat je jouw huid goed schoonhoudt, reinig dus zowel in de avond als in de ochtend. Kies hiervoor een melk, lotion of gel die bij jouw huidtype past. Je moet er wellicht meerdere proberen tot je een reiniging vind die het beste bij jouw huid past. Denk er trouwens aan dat je ook moet reinigen als je geen make-up op hebt, want ook dat komt er door de dag heen viezigheid op jouw gezicht.

donkere huid bleken

Vergeet niet te bewegen

Ja ook sporten is goed voor je huid, en vooral wanneer je dit in de buitenlucht doet. De frisse lucht en de beweging, waardoor je lichaam via het zweten bovendien afvalstoffen verliest, zal de huid later stralen en je hebt veel sneller een gave huid dan je denkt. Denk er wel aan dat je jouw huid moet beschermen als je in de zon, met zonnecrème, of in de kou, met een hydraterende crème, gaat sporten.

Wanneer je de bovenstaande stappen toepast kom je vanzelf aan een egale huid, het gaat er vooral om dat je gezond leeft en dat je goed voor jouw huid zorgt. Het zijn geen drastische stappen, en ze kosten ook geen bakken vol geld. Vaak is het juist die simpliciteit die jou een perzikhuidje gaat bezorgen, probeert het zelf en je zult erachter gaan komen.
Reactie plaatsen