Voorgoed van ouderdomsvlekken afkomen
15 mei 2016 

Voorgoed van ouderdomsvlekken afkomen

Wanneer we een dagje ouder worden, is de kans dat we ouderdomsvlekken krijgen natuurlijk ook erg groot. De meeste mensen krijgen ouderdomsvlekken op de handen en in het gezicht. Dit zijn nou juist de plekken waar men het natuurlijk niet wil hebben, aangezien deze over het algemeen het meest in het gezichtsveld van andere mensen vallen. Onzekerheid kan hierdoor vrij gemakkelijk ontstaan, waardoor veel mensen toch wel heel graag van deze bruine vlekken af wil komen.

De huid begint vanaf het dertigste levensjaar al verouderingsverschijnselen te tonen. In de loop der jaren nemen de tekenen van veroudering op de huid eigenlijk alleen maar toe, want de huid wordt:

  • Dunner
  • Kwetsbaar
  • Slap (verlies van elasticiteit)
  • Droog

Dit zijn kenmerken die direct het gevolg zijn van de volgende processen:

  • De epidermis (opperhuid) wordt steeds droger
  • De lederhuid (dermis) gaat veranderen
  • Vermindering van bloedvaten in de huid
  • Vermindering van bindweefsel (collageen) en elastine vezels
  • Vermindering van het aantal talgklieren (ook afname van de functie van de talgklieren) wat een droge huid zal veroorzaken

Verouderingsproces afremmen

U kunt het verouderingsproces afremmen door de huid zo min mogelijk aan de zon bloot te stellen. Het is verstandig dit al op vroege leeftijd te doen, want zonneschade wordt als het ware in de huid opgeslagen. Schade aan de huid die op jonge leeftijd is opgelopen kan op een latere leeftijd problemen geven. Goede zonnebrandcrème en beschermende kleding tegen de zon kunnen bij de bescherming van de huid bijzonder behulpzaam zijn. Ook is het goed om de huid met beschermende crèmes te verzorgen. Ook niet roken is goed voor de huid.

Tot op heden is de veroudering van de huid niet echt iets wat we kunnen stoppen, maar afremmen kunnen we het wel, door bijvoorbeeld de bovenstaande adviezen op te volgen. Maar als de huid eenmaal ouderdomsvlekken gaat vertonen, dan is het logisch dat we daar iets aan willen doen. Gelukkig zijn er allerlei make up artikelen verkrijgbaar waarmee we de vlekken kunnen maskeren, maar de beste methode is nog altijd de ouderdomsvlekken bleken. Er zijn grote hoeveelheden crème soorten op de markt verkrijgbaar die de huid lichter kunnen maken. U hoeft dit slechts een vastgestelde periode op uw huid te smeren om een positief effect te behalen. Het ene middel is meer agressief dan het andere middel, dus als u er zeker van wilt zijn dat uw huid goed beschermd blijft, dan dient u een middel te kiezen dat op natuurlijke basis is gemaakt.

Ouderdomsvlekken bleken

Ouderdomsvlekken bleken gaat steeds eenvoudiger, omdat de middelen die hiervoor worden gemaakt ook steeds beter hun werk weten te doen. Het is een altijd groeiende markt die misschien over een aantal jaren zo ver is dat u zich nooit meer over deze ouderdomsvlekken zorgen zou hoeven te maken.

Jacqueline
Door

Jacqueline

op 25 May 2016

Ben sinds korte tijd ook begonnen met dagelijks een zonnebrandcreme op te smeren. Dit doe ik voornamelijk op mijn gezicht, nek en hals. Dat zijn bij mij dan ook de plekken die het snelst ouder worden.

Reactie plaatsen