Ideale gezichtsroutine acne huid reinigen
31 maart 2016 
in Gezicht

Ideale gezichtsroutine acne huid reinigen

Last van een acne huid? dagelijkse reiniging kan dit verhelpen!

Als je last hebt van acne, dan is dat natuurlijk bijzonder vervelend en je wilt daar, zoals iedereen, goed vanaf zien te komen. Er is een gezichtsroutine om de acne huid mee te behandelen. Het zijn een aantal handige stappen die je moet doen. Maak het een dagelijkse gezichtsroutine en de acne huid zal op die manier de perfecte behandeling krijgen. De stappen die we met je gaan bespreken zijn:

  • Het reinigen
  • Scrubben
  • Verzorgen
  • Behandelen

De eerste stap: acne huid reinigen

Je huid dagelijks schoonmaken is sowieso al belangrijk, maar helemaal als je last van acne hebt, De talgproductie is overuren aan het draaien en daardoor krijg je een vette huid en ook verstopte poriën. Reinig de huid daarom twee keer per dag met een milde reiniger. Zorg ervoor dat er geen SLS in de ingrediëntenlijst staat, want agressieve ingrediënten  strippen de huid van zijn natuurlijke oliën, waardoor de huid meer talg aan gaat maken en je weer een vettere huid krijgt. Gebruik liever een reinigingsolie.

Door naar stap 2: het scrubben

Je hebt de huid schoon gemaakt, maar dan ben je natuurlijk nog niet klaar. Je wilt een aantal dingen voorkomen:

  • Verstopte poriën
  • Mee-eters
  • Puistjes

En allerlei andere onzuiverheden. Dit doe je door de huid te scrubben. Het voordeel hiervan is dat het talg van binnenuit niet meer door een laag dode huidcellen wordt tegengehouden en je krijgt er nog een mooie glans van ook. Let er wel op dat je voor een mildere scrub gaat, eentje met zachte korrel die speciaal voor het scrubben van het gezicht is gemaakt. Scrub je namelijk te hard of maak je gebruik van de verkeerde scrub, dan maak je de huid kapot. Een keer per week scrubben is meer dan genoeg.

Stap 3: tijd om de huid te verzorgen

Als je een vette huid hebt wil dit niet zeggen dat je geen dag- en nachtcrème hoeft te gebruiken, want met de juiste crème houd je de talgproductie wel in balans. Zulke crèmes hoeven niet eens veel te kosten. Maar als het wel wat duurder zou zijn, is het nog steeds geen reden om het te gebruiken, je wilt tenslotte van je acne af, nietwaar? Ze knappen je huid op als je slaapt en overdag houden ze de glans van je huid onder controle wat voor een onzuivere huid echt perfect is.

De laatste stap is natuurlijk het behandelen

De onzuivere plekken op je gezicht moeten natuurlijk goede behandeling krijgen en een meer goedkope manier om de acne plaatselijk te behandelen is door tea tree te gebruiken. Het is een goed middel om puistjes mee aan te stippen omdat het bacteriën doodmaakt en de onzuiverheden laat verdwijnen. Deze olie breng je met een wattenstaafje of wattenschijfje aan door over de huid heen te gaan, meer is het niet. Het middel kun je een paar keer per dag gebruiken als je nergens naartoe hoeft en anders kun je het aanbrengen voordat je gaat slapen.

Rachel
Door

Rachel

op 29 Jul 2016

Ik heb tot mijn 28ste dagelijks last gehad van acne, het klopt absoluut dat een goede gezichtsroutine uitkomst kan bieden. Voor mij was dat in ieder geval wel het geval. Mijn gezichtsroutine bestaat nog steeds uit: make-up er afhalen, reinigen met reinigingsdoekje, reinigen met tonic, afsluiten met een plons water. Daarna gebruik ik een nachtcrème voor een gecombineerde huid van de bodyshop.

Reactie plaatsen