Hoeveel kost het om moedervlekken te verwijderen
08 juni 2015 

Hoeveel kost het om moedervlekken te verwijderen

moedervlek, ontstaan moedervlek, moedervlek verwijderen

Tegenwoordig zijn er verschillende manieren om van moedervlekken af te komen. Moedervlekken zijn ophopingen van pigment waardoor een donkere bruine vlek ontstaat. Deze vlek kan overal op het lichaam ontstaan maar zal voornamelijk ontstaan op plekken waarbij de huid voornamelijk wordt blootgesteld aan zonlicht. Het blootstellen aan het zonlicht zorgt voornamelijk voor deze donkere vlekken. In dit artikel wordt meer informatie gegeven over de verschillende methodes om van deze moedervlekken af te komen.

Een moedervlek in een medische kliniek wordt vaak door middel van een “schaaftechniek” verwijdert. Je hoeft niet onder algehele narcose want door middel van een plaatselijke verdoving door middel van een klein prikje om de donkere vlek zal voldoende zijn om geen pijn te voelen. De duur van deze ingreep is ongeveer tien minuten en je zult er logischer wijs niks van voelen.

Moedervlek weg laten branden

Naast de schaaftechniek is het ook mogelijk om de moedervlek weg te laten branden. Deze methode wordt ook wel coagulatie genoemd en wordt vooral gebruikt bij moedervlekken die erg groot of open zijn.

Coagulatie lijkt erg veel op een andere behandelmethode namelijk laseren. Door het gebruik van de laser wordt het pigment in de huid daadwerkelijk vernietigd en komt logischer wijs dan ook niet mee terug.

Enkele zorgverzekeraars zullen deze behandelingen vergoeden. Wanneer dat niet het geval is dan kost het weghalen van een moedervlek ongeveer €200 euro per stuk. Laat de kliniek altijd een offerte maken waardoor je deze offerte met andere klinieken kunt vergelijken.

Ook is het mogelijk om zonder een enig risico, pijn of een hele hoge rekening de moedervlek qua zichtbaarheid te verminderen met Skinlight Crème. Aan jou de keuze!

Hoeveel kost het om moedervlekken te verwijderen

€200,- euro per moedervlek of €47,- voor een verpakking Skinlight.

 

Reactie plaatsen