Hoe krijg ik een stralende teint?
24 februari 2016 
in Gezicht

Hoe krijg ik een stralende teint?

Om een stralende teint te krijgen kun je natuurlijk in de zon gaan liggen, heerlijk bruin worden. Maar, zoals we allemaal wel weten is teveel in de zon liggen “bakken” niet goed voor je huid. Gelukkig zijn er ook andere manieren om een stralende teint te krijgen. Daarom hebben wij een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet, zodat je precies weet wat je moet doen, voor een mooi, stralende teint.

Verzorg je huid

Als je make up aan gaat brengen, dan is het heel erg van belang dat je aan het einde van de dag alles goed gaat verwijderen. Zorg er dus voor dat je huid goed schoon is, zodat wanneer je weer nieuwe make up aan gaat brengen om een mooie teint te creëren, deze optimaal zijn werk op je huid kan doen. Daarbij is het schoonhouden en dus verzorgen van je huid altijd goed om te doen.

Een goede basis aanbrengen

Als je een goede basis aanlegt voordat je de rest van je make up aan gaat brengen, dan zorg je er feitelijk voor dat oneffenheden zoals puistjes, rimpels en dergelijke goed verborgen blijven. Op deze manier zal de rest van de make up perfect zijn werk kunnen doen en zal het er een heel stuk mooier uitzien. Je kunt deze stap in principe ook wel overslaan, maar een mooie en gedegen effect zit hem toch echt in de details.

Kies een goede foundation

Voordat je gaat beginnen, moet je wel een goede foundation kiezen. Een bedekkende foundation of juist een transparante, mat of naturel, er zijn genoeg mogelijkheden om een keuze uit te maken. Als je eerst wilt zien wat de uitwerking van een door jou gekozen foundation op je huid is, kun je het eerst op je hand uitproberen. Heb je een goede gevonden, dan kun je het op je gezicht aanbrengen. Ook de oogleden, de lippen en de rand bij je haar zijn belangrijk. Let hier goed op, zodat je een natuurlijke stralende teint creëert.

Gebruik van een cover stick

Voor lijntjes onder je ogen en op andere plekken, kun je heel eenvoudig een cover stick gebruiken, zodat deze gecamoufleerd worden. Voor de ogen breng je deze aan op de donkere rand, zodat niemand je lijntjes of rimpels nog kan zien.

Breng poeder aan

Breng poeder aan om alles mooi mat at te werken. Doe dit over je hele gezicht, vergeet de ogen en de lippen niet. Een naturel poeder is het meest ideale, aangezien deze voor iedere huidsoort geschikt is. Je kunt het makkelijkst een grote borstel gebruiken waarmee je zachtjes langs je gezicht gaat.

Blush om het af te maken

Om het helemaal compleet te maken, is het goed om nog wat blush aan te brengen. Dit is het beste op je wangen en jukbeenderen. Let wel op: een lichtere huidskleur vraagt om een meer lichte blush en heb je een donkere huidskleur dan is het verstandig een donkere uit te kiezen. Breng niet teveel aan, je wilt tenslotte die natuurlijke teint creëren.

Reactie plaatsen