Page content

Donkere kringen rondom ogen

Een fris en egaal gezicht is iets wat iedereen wil. Het is dan ook erg vervelend om donkere kringen rond of onder de ogen te hebben, waardoor je er vermoeider uitziet dan je eigenlijk bent. Hieronder kan je lezen wat de oorzaak is en hoe je het kan voorkomen en behandelen.

Oorzaak van donkere kringen rond de ogen

Allereerst is het belangrijk om vast te stellen dat wallen onder de ogen niet hetzelfde is als kringen. Wallen onder de ogen worden veroorzaakt door een teveel aan huid en vet, vaak ontstaat dit op latere leeftijd. Donkere kringen rond de ogen wordt vaak ook aangeduid als wallen, maar dit zijn ze niet. De donkere kringen ontstaan in het gootje onder je oog, doordat de huid hier vaak een stuk dunner is waardoor bloedvaatjes en spiervlies doorschijnen. Dit veroorzaakt de blauwige gloed.

Hoe voorkom je donkere kringen?

Het is veelal genetisch bepaald in hoeverre donkere kringen zichtbaar zijn, maar het kan verergert worden of überhaupt zichtbaar worden door een tekort aan vocht. Dit kan komen door te weinig vochtinname, maar ook door een slaaptekort of ziekte. Vandaar ook dat het vaak gerelateerd wordt aan vermoeidheid. Voorkomen kan dus door je vochtbalans goed op peil te houden. Een gezonde levensstijl draagt hier uiteraard aan bij. Roken, alcohol, maar ook cafeïne hebben invloed op je vochtgehalte. Toch kan het zijn dat ondanks gezond leven je donkere kringen blijft hebben. Een behandeling is dan geboden om er toch weer fris uit te zien.

skinlight, skinlight creme, donkere huid

Behandeling met Skinlight

Door de kringen te behandelen met de natuurlijke crème Skinlight kan je de effecten van de donkere kringen aanzienlijk verminderen. Dankzij het afwezig zijn van chemische stoffen en doordat de crème Ph-neutraal is, is deze erg geschikt voor gevoelige huid zoals onder de ogen. Door de crème tweemaal per dag aan te brengen kan je al binnen enkele weken resultaat zien. Daarnaast is wel van belang ook je vochtbalans goed op peil te houden. Om een langdurig effect te krijgen is het nodig om nadat het gewenste resultaat behaald is wekelijks de crème te blijven smeren.

Laat een bericht achter!