Donkere huid na scheren 3 tips om dit tegen te gaan
06 januari 2020 

Donkere huid na scheren 3 tips om dit tegen te gaan

Niets zo vervelend als dat je huid donker kleurt na het scheren. Het is een enorm vervelende kwaal die opeens tevoorschijn kan komen. Je ziet de huid vooral donker kleuren bij de oksels, schaamstreek en in het gezicht. Het is een vorm van hyperpigmentatie die aangewakkerd wordt door het ontharen van de huid. Bij iedere scheersessie kun je de huid beschadigen zonder dat je het opmerkt. Voor het oog is een dergelijke beschadiging namelijk niet tot nauwelijks zichtbaar.

Donkere huid na scheren

Bikinilijn lichter maken

Ontstaan donkere huid na scheren

Bij iedere scheerbeurt beschadig je de huid of je dat nou wilt of niet. Scheer je met een scheermesje of scheerapparaat of kies je liever voor harsen of epileren? Bij de laatste twee manieren beschadig je de huid het meest. Ben je gevoelig voor pigmentaanmaak of is je huid lichter tot donker getint? Dan heb jij sneller last van deze kwaal. Wanneer de huid eenmaal melanine heeft aangemaakt en de huid zichtbaar donkerder is geworden. Dan is het behoorlijk lastig om hier weer vanaf te komen, maar zeker niet onmogelijk. Er zijn namelijk enkele goede manieren die in staat zijn de huid lichter te kunnen maken, namelijk:

  • Huid bleken met een huidvriendelijke bleekcrème;
  • Laseren: met lichtstralen donkere gedeeltes aanpakken;
  • chemische peeling: gericht op huidvernieuwing waarbij de huid flink gaat vervellen.

Donkere huid na scheren bleken

De donkere huid verlichten met een bleekcrème is een goede manier om donkere verkleuringen aan te pakken. Een goede bleekcrème kan de huid tot wel 3 tinten lichter maken. Verwacht niet meteen na een weekje gebruik al resultaat. Het is belangrijk om de crème echt als dagcrème te gebruiken. Wanneer kun je resultaat verwachten? De meeste gebruikers van huidbleek crème Skinlight zien resultaat na 8-12 weken.

Donkere huid na scheren

Bikinilijn laseren

Een andere manier om de donkere huid na scheren aan te pakken is om de verkleuring weg te laseren. Let wel even dat deze manier niet altijd mogelijk is. Maak een afspraak bij een laserkliniek en informeer zeker even naar de mogelijkheden.

Chemische peeling

Een chemische peeling blijkt ook heel effectief te zijn. Vooral in combinatie met een bleekcrème. Deze methode is gericht huid vernieuwing. Dat wordt bereikt door de huid te stimuleren om te gaan vervellen. Na de behandeling zal je huid dan ook flink gaan vervellen. Dit duurt ongeveer een week. De eerste dagen merk je dat je huid heel rood is, dit trekt vanzelf weg dus schrik daar niet van.

Bikinilijn lichter maken

Bovengenoemde methodes zijn niet allemaal even geschrikt voor het lichter maken van de bikinilijn. Je kunt altijd even overleggen om de mogelijkheden te bespreken. De meeste mensen kiezen in dit soort situaties voor een goede bleekcrème zodat je gewoon zelf aan de slag kunt. Breng de crème twee keer per dag aan, eventueel in combinatie met een zonnefactor.

Mireille
Door

Mireille

op 12 Jan 2020

Heb donkere oksels na het scheren. Althans zelf denk ik dat het daardoor komt. Werkt skin light daar ook goed voor?

Sanne
Door

Sanne

op 12 Jan 2020

Werk laseren wel echt zo goed of is het meer dat wanneer je alles weglasered je daarna geen donkere huid meer kan krijgen na het scheren?

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down