Dit is hoe je pigment op bovenlip verbleekt
13 augustus 2020 

Dit is hoe je pigment op bovenlip verbleekt

Als we pigmentvlekken hebben dan willen we deze het liefst hebben op plaatsen waar ze niet al te hard opvallen. Op onze benen, onze buik, onze armen. Wanneer we deze op ons gezicht hebben of nog specifieker boven onze bovenlip, dan wordt dit vaak als niet fijn ervaren. Wanneer je pigment op bovenlip hebt dan kan het lijken alsof je last hebt van een pigmentsnor. Je hebt dan natuurlijk geen echte snor maar de vlekken boven je lip worden dan een pigmentsnor genoemd omdat het er zo kan uitzien. Sommige mensen worstelen hier heel erg mee, sommige zelfs al een hele tijd. Veel mensen weten niet dat een pigmentsnor perfect te behandelen is en daarom worden hier de trucjes even op een rijtje gezet.

Pigment op bovenlip

Kun je een donkere bovenlip lichter maken?

Ja, je kunt afkomen van een donkere bovenlip. Omdat de pigmentsnor ontstaat door hormonale veranderingen, kan deze uit zichzelf ook weer wegtrekken. Ook kun je een donkere bovenlip behandelen met een melasma crème.

Kun je pigmentvlekken op bovenlip verwijderen?

Pigmentvlekken op de bovenlip kun je niet helemaal verwijderen. Wel kan het, naarmate de huid zich vernieuwt, vanzelf wegtrekken. Om het natuurlijke proces een handje te helpen is het aan te raden om een goede crème te gebruiken.

Ontstaat pigment bovenlip door zon?

Ja, pigment op de bovenlip ontstaat door uv-straling. De productie van melanine in de huid wordt geactiveerd zodra deze aan zon blootgesteld wordt. Goed insmeren met een zonnebrandcrème helpt pigment op de bovenlip voorkomen.

Kun je pigment bovenlip laseren?

Pigment op de bovenlip laseren is een manier om hiervan af te komen. Daarnaast zijn er nog twee andere manieren om van pigment op de bovenlip af te komen.

Hoe ontstaat een zwangerschapsmasker?

Een zwangerschapsmasker ontstaat door hormonale onbalans. Bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap of wanneer je hormoonbehandelingen ondergaat. De melanine in de huid reageert dan anders wanneer deze in contact komt met uv-straling. De huid maakt in dit geval teveel pigment aan op één plek. Met als gevolg een zwangerschapsmasker.

Gaat hyperpigmentatie vanzelf weg?

Hyperpigmentatie gaan vanzelf weg zodra je hormonen weer in balans zijn. Maar er een nog een belangrijke factor en dat is uv-straling uit de zon. Probeer de huid zoveel mogelijk uit direct zonlicht te houden. Op deze manier stopt je huid met de productie van melanine. Vanaf dit moment zal de hyperpigmentatie vanzelf vervagen.

Crème tegen pigmentsnor

Wanneer je voorgoed komaf wil maken met je pigmentvlekken, waar ze zich ook bevinden, dan is Skinlight daar de perfecte oplossing voor. Dit is een crème tegen pigmentvlekken die je kan halen in de drogisterij of in de apotheek. Hij is helemaal niet duur en is heel zuinig. Je komt er lange tijd mee toe omdat je telkens maar een kleine hoeveelheid hoeft te gebruiken. Hoe ga je te werk met Skinlight? Je smeert tot twee maal per dag de crème op de pigmentsnor en laat dit even inwerken. Je mag gerust als extra verzorging nog een hydraterende crème bij gebruiken. Dan laat je Skinlight zijn werk doen, hij zal met zijn speciale whitening technologie tot diep in de huid door dringen. Hij zal het bestaande pigment gaan verpulveren en de aanmaak van nieuw pigment tegen houden. Binnen de twee weken zal je zien dat je pigmentsnor al een heel stuk verminderd is.

skinlight voor en na

Huid verlichtende crème

Behandeling met laser

Wanneer je graag meteen de grote middelen inzet, kan dit natuurlijk ook. Dan wordt er aangeraden om eens met je huidspecialist te gaan praten. Het kan evengoed zijn dat er een medische oorzaak is voor je pigment op bovenlip. Dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn en daarom kan er ook een laserbehandeling worden voorgesteld. Dit is een behandeling die de huidspecialist zal uitvoeren en waarbij het licht van de laser tot diep in de huid zal doordringen. Het zal zich een weg banen tot aan de huidcellen en het pigment in de huidcellen gaan vernietigen. De rest van je huidcellen blijft hierbij gelukkig wel intact. De behandeling is volledig pijnloos, al zou je het misschien anders verwachten. Wel kan je last hebben van wat neveneffecten. Dit zijn dan meestal een wat rode huid en wat jeuk. Neveneffecten die heel snel weer verdwijnen.

Peeling van de huid

Om pigmentvlekken aan te pakken, kan je overwegen om een chemische peeling te ondergaan. Deze behandeling gebeurt ook door een huidspecialist en wordt meestal gebruikt voor pigmentvlekken die zich in de bovenste huidlagen situeren. Er wordt bij deze methode een chemisch masker boven je bovenlip gesmeerd waardoor de bovenste huidlaag zal gaan vervellen. Hierdoor zullen pigmentvlekken die zich daar bevinden, dus ook mee verwijderd worden.

Reactie plaatsen

Koekje erbij?
arrow_drop_up arrow_drop_down